Prvi Beogradski festival cveća

Logo BFCOve godine i Beograd će se upisati na listu evropskih gradova  koji mogu da se pohvale kulturološkom i turističkom manifestacijom kakva je Festival cveća. Prvi Beogradski festival cveća biće održan 24 – 26. septembra na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Galeriji “Progres” i Akademskom parku.

Multimedijalni program Festivala kreiran je za publiku različitih uzrasta i interesovanja sa idejom da pokrene neka od pitanja savremene urbane ekologije i da inicira obnovu, zaštitu i vrednovanje parkova, zelenih površina i urbanih pejzaža kao preduslova za kvalitet života u gradovima.

Beogradski festival cveća je manifestacija koja će na istom mestu okupiti veliki broj učesnika čiji je rad inspirisan prirodom i cvećem, ekologijom, zaštitom životne sredine i unapređenjem ekoloških i kulturnih standarda života u gradu.

BFC će okupiti veliki broj učesnika koji se kroz svoj rad bave ekologijom, prirodom i cvećem i/ili u izradi svojih proizvoda koriste prirodne materijale. Ideje, projekti, instalacije i umetnički radovi biće predstavljeni beogradskoj publici kroz otvorenu i galerijsku izložbu, informativne panele, kreativne radionice, prezentacije cvetnog dizajna i dekoracija za različite prilike, kulturno – zabavni i rekreativni program Festivala.

Program festival će biti objavljen na sajtu www.bfc.rs