Selektovani radovi za IV Salon pejzažne arhitekture 2011.

Za izlaganje na IV salonu pejzažne arhitekture koji će biti održan 9 – 21. novembra 2011. u Beogradu, prijavljeno je ukupno 85 radova.

Selekciona komisija Salona u sastavu Uroš Brzaković, dipl.inž. pejz.arh., mr Dragan Vujičić, dipl.inž. pejz.arh., Ljiljana Tubić, master inž. pejz.arh., Dušan Todorović, dipl.inž. pejz.arh. dostavila je podatke o prijavljenim i izabranim radovima po kategorijama.

Od pristiglih 85 prijava, selekciona komisija je odabrala 50 radova za izlaganje na Salonu.

Broj prijavljenih i selektovanih radova po kategorijama je sledeći:

Kategorija Prijavljeno Prihvaćeno za izlaganje
PLANOVI 4 4
PROJEKTI 32 24
STUDIJE I ISTRAŽIVANJA 4 4
VIDEO RADOVI 1 1
PUBLIKACIJE 1 0
STUDENTSKI RADOVI 43 17
Ukupno: 85 50

Broj prijavljenih radova bio je veći od prostornih i izlagačkih uslova koji su odobreni od strane Galerije nauke i tehnike SANU, kao suorganizatora izložbe. Zbog toga je Selekciona komisija imala težak i nezahvalan zadatak da izvrši sužen izbor radova za izlaganje. Gotovo svi radovi su ispunili uslove propozicija, osim jedne prijave u kategoriji publikacija koju selekciona komisija nije prihvatila smatrajući da tematski ne odgovara Salonu pejzažne arhitekture. Selekcija i izbor ostalih radova je izvršen na osnovu kvaliteta, zatim broja prijavljenih radova od istih autora, kao i kategorije. Obzirom da je prijavljen najveći broj studentskih radova, komisija je izvršila najuži izbor radova u toj kategoriji.

Osim radova iz Srbije (68), prijavljeno je 17 radova iz inostranstva, od kojih će biti izloženo 14. Prijavljeni su radovi iz 8 zemalja: Španije (5), Italije (4), Maroka (3), Holandije (1), Hrvatske (1), Grčke (1), Austrije (1) i Francuske (1).