Izveštaj sa posete sajmu Galabau 2012

Delegacija Udruženja pejzažnih arhitekata  Srbije (UPAS) posetila je ovogodišnji GALABAU sajam, 20. Međunarodni sajam projektovanja, izgradnje i održavanja gradskih zelenih površina i otvorenih prostora. Ovaj sajam je najveći sajam u Evropi i održava se svake druge godine. Sajam je održan u Nirnbergu u Nemačkoj, u periodu od 12-15 septembra 2012. godine.

 

Na sajmu je izlagalo više od 1000 izlagača, u dvanaest hala koji su predstavili kompletan asortiman proizvoda za projektovanje, izgradnju i održavanje gradskih zelenih površina i otvorenih prostora.

Oko 50 odsto izlagača predstavilo je  mašine za izgradnju i održavanje zelenih površina, oko 30 odsto je ponudilo različiti građevinski materijal, a preostalih 20 odsto posebne proizvode kao što su opreme za igrališta, parkovski mobilijar. Pejzažne arhitekte, projektanti, izvođači, lokalne vlasti, proizvođači mobilijara, proizvođači opreme za igrališta, proizvođači sadnog materijala i građevinskog materijala iskoristili su priliku da se okupe i razmene informacija o novim proizvodima i tendencijama.

U sklopu sajamske manifestacije održano je više predavanja i prezentacija, koje su sve više aktuelne u Srbiji.

GaLaBau Conference I in cooperation with the Deutscher Golf Verband e.V. “Integrated Pest Management for Grassed Areas”.

GaLaBau Conference II “From Building to Open Space – Practical Knowledge: Professional Facade Connection.

GaLaBau Conference III “Living Walls: Vertical Gardens – The Green Future!”

GaLaBau Conference IV in cooperation with Die Grüne Stadt Trust “Healthy Urban Development Needs Real Green”.

GaLaBau Conference V “Benefit from the Change: Practical Steps to More Success!”.

 

galabau1galabau2Galabau3Galabau4Galabau5Galabau6Galabau7Galabau8Galabau9Galabau10Galabau11Galabau12