Radionica za decu „Kada porastem biću… Pejzažni arhitekta!!!“

Podmladak udruženja pejzažnih arhitekata iz Novog Sada učestvovao je na sajmu izlagača Top Expo u Bačkoj Topoli 13. i 14. septembra uz podršku Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Top Expo je sajam poljoprivrede, industrije i vašar zanata, održava se svake godine u organizaciji Opštinske unije i Lokalne samouprave Bačka Topola.

Osnovna ideja bila je prezentovanje Pejzažne arhitekture i studentskog udruženja PUPA NS. Prezentacija se sastojala iz dva dela – izložbe radova i aktivne radionice za najmlađe posetioce sajma pod nazivom „Kada porastem biću… Pejzažni arhitekta!!“. Na štandu smo predstavili studentske projekte, makete i 3D animacije. Na radionicama su učestvovala deca od 3 do 12 godina. Svima je bilo podjednako interesantno i pokazali su izuzetnu želju da rade.

Kroz igru i kreativan rad, deca su zajedno sa članovima PUPA-e nacrtala mini projekat zelene površine, a zatim su svoje projekte predstavili u trećoj dimenziji koristeći se tehnikama malih maketara. Simbolično, svako je dobio jedno parče makete u obliku puzle na kojem je radio, a na kraju kada su svi završili, puzle su spojene i tada su videli konačan produkt svog timskog rada. Kreirajući „puzzle maketu“, deca su naučila značaj timskog rada kao i šta je zadatak pejzažnog arhitekte.

Prezentacija i radionica PUPA-e privukle su izuzetnu pažnju posetilaca i medija, a što je najvažnije inspirisale su decu da postanu pejzažne arhitekte kada porastu.

Organizatori radionice:

• PUPA NS – Podmladak udruženja pejzažnih arhitekata, Novi Sad

• Departman za voćarstvo i vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

 

A_plava_boja_za_jezerothumb_Deo_PUPA_tima_sa_sajmathumb_Jedan_od_najmladjih_ucesnikaJos_jedan_od_najmladjih_ucesnikaKreativnosti_nikad_krajaKreativnost_na_deluKreativnost_na_delu_2Malo_slatkisa_za_koncentracijuPocetakthumb_Podela_zahvalnica_za_ucescethumb_Ponosni_autori_puzzle_maketaPrezentacija_makete_i_maketarstva_u_PAPrezentacija_makete_i_maketarstva_u_PA2Prvi_deo_radionice_-_2D_crtanjePrvi_korak_-_osnova_parkicaPUPA_pod_lupom_medijaPuzzle_maketa_-_prePuzzle_maketa_posleRadoznalosti_nikad_krajaRazgledanje_radovaStvaramo_pejzaz_2thumb_Sve_se_moze_kad_se_hocethumb_Timski_duhTimski_duh_2Timski_rad_se_uvek_isplatiTimski_rad_tri_starosne_grupeVolimo_da_crtamo