Stručni simpozij o zelenoj gradnji Zagreb – „Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna!“

Nigel Thorne, počasni član i bivši predsjednik Međunarodnog udruženja krajobraznih arhitekata Europe (International Federation of Landscape Architects – Europe) je keynote speaker 20og stručnog simpozija o zelenoj gradnji pod nazivom „Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna!“. Organizatori simpozija su Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata te Hrvatska komora arhitekata-odbor za krajobraznu arhitekturu.

Simpozij se održava u srijedu, 13.05.2015. sa početkom u 09.00 sati u hotelu International – dvorana Grand salon, Miramarska 24, Zagreb.

Predavanje se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 5 bodova.

Za sudjelovanje na simpoziju potrebno je uplatiti KOTIZACIJU (Iznos s PDVom).

  1. Članovi HSZG-a i HDKA-a 187,50 kn
  2. Ne članovi 312,50 kn
  3. Studenti 62,50 kn (uz potvrdu o studentskom statusu)

*Polaznici Green Building Professional edukacije 2014/2015 imaju pravo besplatnog sudjelovanja na simpoziju.

Na temelju ispunjenog obrasca, HSZG će vam izdati ponudu. Uplate se vrše uoči događanja na temelju poslane ponude na IBAN Zagrebačka banka HR2923600001102306878. Sudjelovanje ćemo smatrati potvrđenim po zaprimljenoj uplati. Molimo Vas da izostanak uslijed spriječenosti najavite najkasnije 48 sati prije održavanja stručnog simpozija, dakle najkasnije do 10.05.2015. do 16:00, u protivnom nećemo biti u mogućnosti izvršiti povrat novca.

Program stručnog simpozija i obrazac putem kojeg se možete prijaviti pronađite na sljedećim linkovima:

http://hdka.hr/2015/05/nigel-thorne-bivsi-predsjednik-international-federation-of-landscape-architects-u-hrvatskoj-odrzivost-i-krajobrazna-arhitektura-vise-od-dizajna/

https://docs.google.com/forms/d/12ZxugH86VGIJHESouLJTG8jZdNCXXCvHeVQOrA4iLzQ/viewform

Više od organizatorima:
HSZG: Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) neprofitna je udruga osnovana 2009. od strane 20 renomiranih tvrtki i institucija, a ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. Trenutno udruga ima 107 aktivnih članova iz područja gospodarstva, institucija, te akademske i studentske zajednice, a na globalnoj je razini Established članica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (World Green Building Council – www.worldgbc.org ) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju.
Od osnivanja do danas HSZG se pozicionirao kao vrijedan izvor informacija, kontakata, znanja i svih drugih oblika podrške za dionike tržišta aktivne u segmentu zelene ekonomije, održivog razvoja i zelene gradnje. Od početka rada, želja članova udruge bila je znanja i informacije o održivoj gradnji učiniti dostupnima, promovirati praksu i tehnologije „zelene gradnje“, razvijati i voditi programe obrazovanja, osvješćivati poslovnu i opću javnost, dionike tržišta, stručnjake i medije u Hrvatskoj. Najpoznatiji programi HSZG-a su: Better Building Brunch, Simpoziji o zelenoj gradnji, Green Building Professional, Green Labos, Green Apple Day of Service, GREEN INTEGRATION i brojni drugi edukativni i informativni programi za promicanje zelene gradnje. HSZG u Hrvatskoj promovira najpoznatije međunarodne certifikate za zelenu gradnju (LEED, BREEAM, DGNB). HSZG je partner u konzorciju od 13 zemalja u europskom projektu BUILD UPON koji je službeno počeo s radom 1. ožujka 2015., a u trajanju od dvije godine formirat će platformu za pomoć vladama u izradi nove strategije energetske učinkovitosti za koju je krajnji rok dostave u Brussels travanj 2017. godine.
Više informacija dostupno je na www.gbccroatia.org

HDKA:
Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata (HDKA) je dobrovoljna, nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja djeluje s ciljem afirmiranja i razvijanja krajobrazne arhitekture, održivog uređenja prostora, očuvanja i zaštite krajobraza, prirode i čovjekova okoliša te podizanja razine kvalitete življenja i kulture, a u skladu sa zakonom i moralnim vrijednostima.
HDKA je ravnopravni član Internacionalne federacije krajobraznih arhitekata (International federation of landscape architects, IFLA) i Europske federacije za krajobraznu arhitekturu (European federation for landscape architecture, EFLA).
Ciljevi Društva su:
-udruživanje krajobraznih arhitekata i stručnjaka na području krajobrazne arhitekture (krajobrazno oblikovanje, krajobrazno planiranje, teorija i povijest krajobrazne arhitekture, prostornog planiranja, urbanističkog planiranja, krajobrazne ekologije i srodnih disciplina).
-zalaganje za promociju, te raznolik i kontinuirani razvoj krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj,
-zalaganje za razvoj kulture prostora,
-zaštita prirodnih i kulturnih vrijednosti krajobraza Hrvatske,
-stručno usavršavanje članova,
-povezivanje, suradnja, razmjena ideja i iskustava s krajobraznim arhitektima iz Republike Hrvatske i inozemstva, kao i sa stručnjacima srodnih struka u Republici Hrvatskoj i inozemstvu (prostorni planeri, urbanisti, ekolozi, arhitekti, sociolozi, psiholozi, geografi, dizajneri interijera, pravnici, ekonomisti i drugi).

HKA – OKA
Hrvatska komora arhitekata osnovana je u lipnju 2009. godine temeljem Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (NN 152/08). Nastala je iz strukovnog razreda arhitekata prijašnje Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, koja djeluje od 1998. pa do srpnja 2009.
Hrvatska komora arhitekata ustanovljuje se kao baštinik tradicije i nasljeđa udruga i organizacija arhitekata, te nastavlja slijed organiziranih strukovnih udruga arhitekata u Hrvatskoj. Komora promiče arhitekturu kao izraz identiteta naroda i kulturu građenja, unapređuje arhitektonsku djelatnost u cilju zaštite javnog interesa i zaštite interesa trećih osoba.
Odbor za krajobraznu arhitekturu, okuplja članove krajobrazne arhitekte te u okviru rada HKA bavi se pitanjem problematike krajobrazne arhitekture.
Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata
Meksička 1
Zagreb

Program __Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna

130813 NT Short CV