Dan pejzažne arhitekture na Sajmu hortikulture – BeoPlantFair 2018.

Internacionalna federacija pejzažnih arhitekata (IFLA) je proglasila april za Svetski mesec pejzažne arhitekture i on se obeležava u mnogim krajevima sveta počev od 2008. godine. Razlog za izbor ovog meseca se nalazi u dva značajna aprilska datuma – Danu planete Zemlje (22. april) i danu rođenja Frederick Law Olmsted-a (27. april), čoveka koji je ozvaničio termin „pejzažna arhitektura“ i utemeljio struku.

Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije obeležiće „Svetski mesec pejzažne arhitekture 2018“ organizovanjem nekoliko događaja u okviru manifestacije „23. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair 2018“ na Beogradskom sajmu.

Tokom trajanja sajma (3-7. april 2018.)   biće postavljena retrospektivna izložba radova VII Salona pejzažne arhitekture (2017.)

U sredu, 4. aprila 2018. godine je Dan pejzažne arhitekture na sajmu hortikulture i u Sali za prezentacije održaće se predavanja na temu  Evropska konvencija o predelu i planiranje predela – iskustva iz regiona :

  • 13.30 – 14.00 Evropska konvencija o predelu i aktivnosti na njenoj implementaciji u Srbiji, Biljana Filipović –  Đušić, dipl.inž.pejz.arh. Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije
  • 14.00 – 14.30 Plan predjela kroz sistem prostornog planiranja u Crnoj Gori, Jelena Franović, dipl.inž.pejz.arh.  Opština Kotor
  • 14.30 – 15.00 Projekat ”Unapređenje kapaciteta Šumadije i Pomoravlja za primenu Evropske konvencije o predelu” Dr Jasminka Cvejić dipl.inž.pejz.arh.

Moderator: Ljiljana Tubić, mast.inž.pejz.arh.

Pozivamo Vas da posetite Sajam hortikulture 2018 i prisustvujete predavanjima na temu: Evropska konvencija o predelu i planiranje predela – iskustva iz regiona.

Agenda Sajam 2018