UPA
Фебруар 08, 2012, 12:41:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Gde su rupe u obrazovanju P.A.?  (Pročitano 3513 puta)
Tarja
Gost
« Odgovor #15 poslato: Јануар 08, 2008, 08:40:33 »

Jedan od najvecih promasaja u obrazovanju koje se vodi na nasem odseku pejzazne arhitekture jeste taj, sto se malo profesora odlucuje da napisu udzbenik koji se tice njegovog predmeta koji predaje na fakultetu( bilo maticnom ili stranom )!!!!!!!To je obostrani gubitak u vremenu i znanju i     !!!!!!Posle se profesori pozivaju na neku "profesionalnost" HA HA HA HA
Medjutim, najveci problem upravo i lezi u tzv.kvaziprofesorima koji samo cute, gledaju u pod dok pricaju sa studentima jer nemaju dostojanstva da pogledaju studenta u oci normalno-znaci da nesto kriju i tako oni ko neki aveti kunjaju po fakultetu cekajuci neko priznanje za svoje cudno ponasanje-PROSTO DA SE SAZALITE NA NJIH!!!!!!Kako onda da poverujete takvom profesoru i o tome malo sto mrzovoljni pokusava da te nauci.Pola nasih profesora su duhom polumrtvi, pa to svoje duhovno stanje pokusavaju da projektuju na nas studente, ali takve kompleksase treba samo izbegavati i sa njima samo na distanci.Opet ponavljam nasa struka je isuvise lepa, kreativna i poucna tako da u buducnosti takvim ljudima nece ni biti mesta u njoj, a nas studente pozitivne duhom ne moze nista slomiti
Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko 
Sačuvana
Bokatz
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Фебруар 17, 2010, 06:50:37 »

par činjenica o studijama PA na NS Univerzitetu:
1. studijski program je u slovo preveden sa programa studiranja u Britaniji, Francuskoj i Holandiji... (jako traljavo) - dakle, nema veze sa logičnim redoslijedom pravilne analize svakog segmenta studiranja
2. prvo je osmišljen (skrpljen) program  studija, pa tek onda stavljen prst na čelo i pitanje: a gdje je kadar za ove stručne predmete?
3. od 21 ispita koje sam položila - za 7 ili 8 predmeta sam imala literaturu (nisam morala da gubim vid, vrijeme i živce sa Guglom)
4. PROFESORI ZABORAVLJAJU DA SU ZAKAZALI ISPIT (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?) pa ih studenti čekaju po 5h i nakraju kad ih dobiju na telefon, profesori se isčuđavaju zašto su pozvani
5. ispiti traju od pola dva poslije podne do POLA 12 u noć (jel i to spada u kategoriju RUPA U OBRAZOVANJU)
6. ispit se sastoji iz 9 djelova, uz uslovljavanje da se jedan dio može položiti samo za jedan rok (9 rokova za jedan ispit?!?!!?!?!?!??!)
7. nezainteresovanost i nekvalifikovanost kadra za stručne predmete (koji su suština studiranja)
8. nemogućnost izrade naučno-istraživačkih radova (koliko god da ste motivisani, nije vam dozvoljeno da ispadate iz kalupa smorenog, suvog štrebera - sjedi, uči i čuvaj tu kreativnost i motivaciju za neko drugo mjesto?!?!?!?!!?)
9. 3 ipol godine analize (da li će sinteza naučenog gradiva IKAD početi?!?!!?!?!?!)
10. 97% studenata III godine PA nije sposobno da se upusti u AMATERSKO idejno riješenje sopstvenih okućnica/vikendica
11. izrada projektne dokumentacije pomoću AutoCADa je zahtjevana, a prof koji to zahtjevaju NE ZNAJU DA OTVORE WORD DOKUMENTE (?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!)

pa vi sad meni recite da imamo sistem obrazovanja...

ja sam upisala ovo da se usavršim - ne da se spremam za VOJSKU!

prave od nas robote i gaze nas kako stignu - jel to bit studiranja ili sam ja propustila nešto?
Sačuvana
Peiragmeno paidi
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Мај 07, 2010, 01:38:35 »

Tarja svidja mi se tvoje razmisljanje! Smeško
Ja planiram ove godine da upisem P.A. i cuo sam svakakve komentare ali ipak imam neku nadu da ce sve doci na svoje...Mozda zato sto sam previse mlad i ambiciozan, ali kazu da sreca prati hrabre, a ja bih dodao i lude tako da: THE WORLD IS MINE (our)...  Zelenko Zelenko Zelenko
Ja imam veliku "manu" da nista ne planiram jer kad bi sve islo po planu bilo bi dosadno, a opet kome nista ne ide od ruke postaje frustriran...Ja  nekako pustim da stvari same teku pa kako bude...Nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc... Opušten
Sačuvana
ala je lep ovaj svet
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Септембар 22, 2010, 04:21:36 »

ovaj kako da vam kazam, a to je da sam ja prosle godine upisao studije na pejzanoj arhitekturi kod nas u beogradu i da sam vrlo razocaran asistentima i profesorima koji kada vide konkurenciju sebi u stanju su da te maltretiraju do mile volje i da te zavlace najgore moguce...to su sve ljudi koji su dosli tu preko veze i ostace tu, a sve su dosli iz nekih sela i izigravaju gospodu i naravno pate od kopleksa vise vrednosti...a da ne govorim o ostalom...
...a ti Peiragmeno paidi ne ulizuj se Tarji, vidi se da si tu preko veze na fakultetu...
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!