Smoke
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Август 28, 2007, 09:23:22 » |
|
Sla?em se ja da je tako najbolje kako Vi FENIKS ka?ete. Ja bi najsre?niji bio kada bi se bavio projektovanjem, ali u praksi sam udario glavom u zid. Bolje bi bilo da vam ne ka?em ?ta sve radim. Ja samo ho?u da ka?em ljudima ?ta ih sutra stvarno ?eka, da se ne bi razo?arali. Istina je surov, ali je istina! Jo? jednom insistiram da FENIKS postavi novu temu i ka?e ?ta je pejza?na arhitektura!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:25:57 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
jelena
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Август 28, 2007, 06:23:56 » |
|
Kada sam postavila pitanje, zaista nisam mogla da predpostavim do kakvih rasprava ce doci, umesto da dobijm konkretan odgovor na konkretno pitanje??!! To i jeste najveci problem; tako je bilo i na fakultetu; umesto konkretnog znanja primali smo teorije i filozofije (cast izuzecima, posebno asisentima) o tome ko smo i sta smo, da na kraju izgleda jos uvek ne znamo odgovor na to pitanje, a konkretna znanja iz mnogih oblasti su nam prilicno losa. Ja sam postavila pitanje iz oblasti hortikulture na forum udruzenja pejzaznih arhitekata, jer smo se svi skolovali iz oblasti hortikulture i ne znam da trenutno postoji kompetentniji domaci forum na kom bih mogla dobiti odgovor na moj problem sa drvetom. Iz tog razloga smatram da bi i ljudski i profesionalno bilo i da sam dobila neki odgovor (zahvaljujem volenteru) na moju problematiku a ne vredjanje i raspravu o struci, polozaju struke, secesijskim vrtovima isl..... Po?to sam zapo?ela ovu temu, htela bih i da je zavr?im. Otvorite novu temu gde cete raspravljati o struci, a moje se klonite, jer je sve ovo po meni prilicno apsurdno!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:26:01 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
WOX
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Август 29, 2007, 11:01:59 » |
|
Pa gde ste kolege? Vidim da ste malo zaostrili komunikaciju i cestitam vam na tome. Veliki pozdrav gosp. Feniksu!!! Tako je, treba stvari isterati na ?istac, a u pejza?noj arhitektiri to ne mo?e niko do pejza?nih arhitekata, pod uslovom daih ima?! Koliko vidim bice ih! Obraticu vam se na?inom toka misli, jer moram toliko toga da ka?em na malom prostoru. Dakle, dosta mi je povr?inijade!!! Ve? ?est godina se borim protiv toga, konkretnim merama, da bi neupucenima bilo jasno sta je sve domen pejza?ne arhitekture! Najgore mi je kad u vlastitim redovima ima i neupu?enih ali i onih sujetnih koji ne ?ele da se upute, ve? su ??sve nau?il ?to se da nau?iti??. Dajte kolege nemate pojma koliko ne znate i koliko je toga za nau?iti. Znanje je blagodet ali i velika odgovornost!!!
Tako?e, ZAHTEVAM da se uklone svi sva?tari i oni koji baroni?u sa strukom! ODMAH!
Ma kakva hortikultura, ajte molim vas!!!
Gospodo, vi u ?koli (na fakultetu) niste ni?ta nau?ili, ve? su vas donekle osposobili da koristite literaturu.... Dakle, koristite je!
Pejza?ni arhitekta - ba? lepo zvu?i! U?inite da ne?to i zna?i u Srbiji, ODMAH I SADA! Verujte kolega, upravo od toga se ?ivi!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:26:11 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
FENIKS
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Август 29, 2007, 12:48:15 » |
|
Smoke,  ??  ?? ??    ??  ? ??    ? ??   ?.   ?,  ??  ? ?? ??  ?   ?? ?  ??  ? ??   ? ??   ?? - ?? ??     ? ?.?.  ?? ??  ?, ? - ?? ??   ? ??  ??    ?    ??.  ?  ?,    ?? ??   ??  ?  ? ?    ?? ?.?., ?   ? (   ? ??  ?    ??)    ? ??  ?   .  ?  ??  ?   ?, ?? ??   ? ?.?.   ??-?        , ?  ?  ??  ?? ?? ?.?.?!  ??,    ??    ?? ?.?. ? ??   ?.?. ? ?.   ?      ?.  ?  ?, ??  ??  ?    ?  ?  ?    ?  ??  ??   ??,  ?? ??  ?   ?  ??  ??  ?  ??.  ?   ?? ?? ?? ??    ?    ?.     ,  ?   ?     ? ?? ?   ?     ,  ??  ? ?? ?? ?  ?,   ?? ? ??.    ??   ?.?.,    ?? ?.?. ?.?.?.? ?.  ?? ??  ?? ?? ??   ??.  ?  ?,   ?   ??   ??     ?  ??   ??  ?? ??   ?   ,  ??   ?,  ?? ??   ? ??   ? ?.?. WOX,     ??  ?? ?   ??  ??    ? ??       ?.   ?,  ?  ?   ??     ?     ??.  ?  ?,   ??   ?  ??  ?? ?? "3?"   ??-?      ?,    ??-?  ?? ?   ?    ?   ??   ? (??       ?  .    ??)   ??  ??. ??  ? ?? ??   ?!  ??,   ? ?? ?   ??,   ?  ??   ?    ?.?.  ?? ?? ?.?..  ??,    ,    ?? ?      ? ??    ??    ?   ??   ??  ?.?. ? ?.  ?   ? ?.?.,   ?   ?    ?.?.,  ?  ?   ??-?        ,     ?   ?, ?  ? ??   ??,    ?    ?     ?.  ??  ?   ?  ?   ?? ?? ?.?., ??   ?  ?   ?? ??       ?.  ?? ?? ??  ??  ?   ??  ?   .   ?  ??.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
golub
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Октобар 11, 2007, 04:02:37 » |
|
Pozdrav,
drvo smrce, staro 30-tak godina, sa uraslim lancem koji je privezan oko celog obima stabla na h 5m kada je drvo bilo mla?e. Za sada je drvo vitalno, pa se postavlja pitanje kako postupiti sa stablom da bi se izbegla seca i da li je moguce sacuvati ga? Da li je bolje lanac ostaviti ili ga izvaditi?
Nadam se da ce ovo podstaci vecu razmenu konkretnih iskustava na ovom forumu?
 ?  ??   ?   ??   ?   .  ?  ? ??   ? ??  ??  ? ?  ?,   ?? ??  ??  ? ??  ?  ?  ?? ?   ??    ??   .  ??  ?   ??     ?? ?? ??  ?  ? (   ,   ?  ??,  ?? ??   ?   ?) ========================================================================= ??  ??  ?? ??  ?   ?? ??    ?   ,  ? ??   ??  ?  ??   ?.  ? ??  ??   ??    , ??  ?  ? ??  ?? ??  ?? ??  ??  ? ??  ??  ?? ??  ??  ?     ?    ? ?     , ? ?? ?? ??   ? ?? ??  ? ??  ?  ?.  ?  ? ??  ?? ??   ?   ??   , ?   "    ??" ??    ??  ??  ??,    ?? ?  ??  ?  ??. ??  ??  ??  ? ??     ? ?:  ?? ??  ,   ??  ...  ?? ??     ? ?   ?,  ?? ??   ? ?   ?    ? ??    , ? ??    ??     ??   ??   ?  ?? ?? ??   ?? ?? ? ?? ?? ??  .  ?? ??  ??   ??  ??   ??,  ??  ?  ??  ? ??    ??   ?.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Con
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Новембар 11, 2007, 11:17:07 » |
|
Ne bih trebala da diras lanac ako se nalazi u spoljasnjem delu stabla jer je moguce da tako moze doci do susenja.Dok,ako je urezan u srediste stabla vadjenje ne bih trebalo da predstavlja problem za smrcu(seti se onog ogromnog bora na gocu kome citav sredisnji deo stabla izvadjen i iskoriscen za ogrev, a drvo je i dalje zivo).Po tome se da zakljuciti da je stablu za sprovodjenje hranljivih materija bitan samo deo izrastao u zadnjih nekoliko godina.Najverovatnije. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jelena
novajlija
Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Новембар 13, 2007, 02:01:39 » |
|
hvala golub, hvala con lanac ostao  jos sam se malo raspitivala i citala u medjuvremenu i to jeste najprihvatljivije resenje.... pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|