ne znam da li je ova tema adekvatna za ovaj deo foruma, ali ja nisam znala gde da je udenem. Cudi mi da neko nije vec pokrenuo ovakvu temu. Radi se o tome da je vlada donela odluku da se starim studentima priznaju ista prava prilikom zaposljavanja i ostalog, kao i studentima koji ce steci bolonjske diplome. Tj, da ce pej. arh. koji ima status inzenjera imati ista prava kao buduci master. Medjutim, kako vecina ljudi sumnja u ovo, ponudjena je i mogucnost da stari studenti dobiju master diplome ako se bar 80% gradiva poklapa sa novim programom. I to je sto se mene tice sasvim posteno. Ali ono sto me brine je novac koji ce se traziti za ovu uslugu. Prica se o nekih 1000 evra! (informacija iz medija)

Da li mislite da je ovo normalno? Da li je normalno da prevodjenje diplome kosta kao 3 mesecne prosecne plate???
I da li je moguce da na ovo do sada niko nije reagovao?
Mislim da prevodjenje diplome za ljude koji su diplomirali pre 10 i vise godina i nije toliko vazno, ali se pitam sta ce biti sa nama koji smo samo godinu ili dve stariji od bolonjaca. Ko ce nas da pita koja smo bili generacija i zasto nemamo aktuelne diplome?