UPA
Фебруар 04, 2012, 07:25:45 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Najbolji realizovan pejza?ni dizajn u Srbiji?  (Pročitano 3737 puta)
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« poslato: Јануар 13, 2008, 12:51:25 »

Koji je to prostor koji ste videli u Srbiji za koje mo?ete re?i da je najuspe?nije kreiran i realizovan? ...(iz domena pejza?ne arhitekture, naravno)

Ajde da napravimo spisak najuspe?nijih dela PA u Srbiji...
Nije bitno vreme nastanka, na?in oblikovanja, niti tip prostora...

Jel vam pada ne?to na pamet?
Navedite ovde.
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:20:47 gradinar » Sačuvana
jelena
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Јануар 13, 2008, 01:10:06 »

Mislila, mislila.............pa pogledala kroz prozor Smeško - cerski i vinogradski venac - otvoreni prostori su odlicno reseni, i kao pejzazni arhitekta i korisnik sam zadovoljna, kad bi se ponovo pravila takva naselja, bilo bi super!

Ne kazem da je najbolji pejzazni dizajn u srbiji Smeško, ali je za pohvalu. Ziveo Cerak!

« Poslednja izmena: Јануар 13, 2008, 01:15:40 jelena » Sačuvana
IvAnA
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Јануар 13, 2008, 11:03:39 »

slazem se za naselje Cerak. uvek kada prodjem tuda zacudim se da je neko u nasoj zemlji imao sluha za takav vid kolektivnog ali humanog stanovanja. ali njegova lepota je pocela opasno da bledi, zelenilo je ili preraslo prvobitne zamisli projektanta ili je propalo, staze i patoi su razrovareni, ne vidim da se tu odmaraju ljudi niti da se deca mnogo igraju, vidim samo tracak nekadasnjeg sjaja. mislim da bi o tome trebalo da se zapitaju i stanari tog naselja, ako vec ne postoje neki drugi nadlezni organi
Sačuvana
vickasla
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Фебруар 15, 2008, 08:44:39 »

Evo sta je meni interesantno:

Trg ispred vise poslovne skole, relativno skoro je uradjen (pre par godina  Smeško), ima nesto. Dugo nisam prolazila njime, ali se secam da mi se dopao deo sa fontanom(ili skulpturom, vise nisam sigurna), nacin na koji je trg nivelisan (bar taj deo koji vodi do skulpture), ali mi je malo dosadan kruzni centralni deo, koji nekako uvek moram da zaobidjem pa mi je naporan. U svakom slucaju, pozitivno.

Lepo izgleda fontana u staklu u krunskoj ulici, svidja mi se kako je ispala kombinacija starog I novog, tradicionalnog I savremenog, super je! I nekako je diskretno postavljena (tesko je zapaziti je) al mozda je bas zato interesantna, svaki put zaboravim da je tu..

A sada, sta po meni ima potencijala da budu super poseceni prijatni prostori!
Npr. Terasa na terazijama, u pasazu robne kuce (moguce da I pripada robnoj kuci), koja gleda na balkansku ul! Taj prostor je super, samo zjapi prazan. Al verujem da od njega moze da se napravi nesto zanimljivo..

I ubedljivo najlepsi deo grada, kosancicev venac. Ali ono sto je po meni super I sto me svaki put odusevi je prilaz vencu od strane brankovog mosta, kada se stepenicama izbija na ulicu a citav prizor je kao uramljen kucama sa strana. Mislim da taj prilaz (stepenice npr) bas ima duha. Nesto bi moglo da se uradi na prilazu ovog prilaza Smeško pa ce ga ljudi mozda vise koristiti I uzivati u njemu?
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:20:58 gradinar » Sačuvana
ins3ct
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Фебруар 16, 2008, 04:29:50 »

Prostor ispred JDP-a, relativno davno nastao a meni jako zanimljiv.Steta samo sto deluje zapusteno i mrtvo.A ne svidja mi se i to sto nema nikakve povezanosti sa ostatkom parka.Nema puno takvih prostora u Beogradu,...a kad smo kod toga i onaj prostor izmedju Skupstine, sa vodenim kaskadama je takodje jedinstveni ambijent.
Sačuvana
vidik32
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Фебруар 27, 2008, 12:56:13 »

Mislim da bi na toj listi najboljih dela pejzazne arhitekture sigurno bio i to na prvom mestu Kalemegdanski park, normalno tu su sigurno Ada - koja svake godine izgleda sve bolje, a  tu bi sigurno mogao i da se nadje Topcider ako nista onda po svom potencijalu.
Slazem se sa jelenom da naselje Cerak izgleda dobro.
A meni je uvek bio zanimljiv i park kod Vukovog spomenika. Koji je dosta drugaciji od uobicajenih park prostora koji se po Beogradu mogu videti. Normalno moze mnogo bolje i originalnije da izgleda.
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Април 08, 2008, 01:42:13 »

Molim?? Molim??? ?? ?? Molim?Molim? Molim??? ? ?? Molim?? Molim?? Molim?Molim? Molim?Molim?Molim? - Molim?Molim?? Molim?Molim?Molim???; Molim?? ?? ?? Molim?? Molim??? ? Molim?Molim?? Molim? Molim?Molim? Molim?Molim??? Molim?Molim?Molim?..., Molim?? ??, Molim?Molim?, Molim?Molim??? Molim??? Molim?Molim? Molim?Molim?Molim??, ? ?? ?? Molim?Molim?Molim?? Molim???.
Molim?Molim?, Molim?Molim? Molim?? ?? Molim?Molim? ?? Molim?Molim??? Molim?? Molim??? Molim?Molim?Molim??? (Molim?Molim?, Molim?Molim?Molim?...), ?? Molim?? ?? Molim?Molim?. Molim? Molim?Molim? Molim?Molim? Molim?Molim??? Molim??? Molim?Molim?Molim?Molim?. Molim? Molim? ? Molim?Molim?? Molim??? (Molim??? Molim? ? ? Molim?Molim???) Molim? Molim? Molim??? Molim?Molim?Molim??? Molim?Molim? Molim?Molim? ? Molim?Molim?? ? Molim?? ?? ?? ?? Molim?? ?? Molim?? Molim?Molim?Molim?? (Molim?? Molim? Molim? Molim?Molim? Molim?? Molim?? Molim?? Molim??? Molim?? Molim? ?? ?? Molim?Molim??? Molim?Molim?Molim???).
Molim?Molim? Molim?Molim?? Molim? Molim??? Molim??? Molim?Molim?? Molim?Molim? Molim?Molim??? Molim??? Molim?Molim?Molim?? (?? Molim?Molim?Molim? Molim??? Molim?? Molim?Molim??). Molim? Molim? Molim?Molim?Molim?? Molim??? Molim?Molim? Molim?Molim?Molim??? Molim?? ?? Molim?Molim??? ?? Molim??? Molim?Molim?Molim??? ?? Molim?Molim?Molim? ("Molim? Molim???"?). Molim? ?? Molim?? Molim?Molim?Molim???, ? Molim?Molim? Molim?Molim??? ?? Molim?? Molim?Molim?Molim? Molim?Molim? ??. Molim?? (!?)... Molim? Molim?Molim?? Molim? Molim?Molim? ?? ?? ?? Molim??? Molim?Molim? Molim?Molim?Molim??.
Molim?? ?? ?? 90-??? ?.?. Molim??? Molim?Molim?Molim??? Molim?? Molim?Molim?? Molim?Molim?Molim? Molim???, Molim?Molim? Molim?Molim? Molim?Molim? ? Molim?Molim? (? ?? Molim?? Molim?Molim?), Molim?? Molim?? Molim?? Molim? Molim?Molim?Molim? Molim?Molim??? ??, Molim? ?? ?? Molim?Molim?? Molim?? Molim?? Molim??? Molim?Molim?? Molim?Molim? Molim?? Molim?? Molim?Molim? ?? Molim?Molim? ?? Molim?? Molim?Molim??...
« Poslednja izmena: Јул 04, 2009, 12:09:33 gradinar » Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Август 12, 2009, 09:52:47 »

kao asistent i ostale tvoje kolege cupate forum za podlogu skripte ili inspiraciju./.mislila sam da to vec imate arhivirano na katedri jer imate i zadatak da u svom poslu objavljujete radove.. i zato ste placeni ...

dalej ima dela nove pejzazne arhitekture ali stvarnio je niko u Srbiji u 'strucnim krugovima' /ha , ha  / ne prepoznaje kao takve vec se kriju i sade cvecke... ha ......sta ocekujete dok ste tu radite nesto ili pomerite se ima ko ima radova ... radi i doprinece temi i te kako
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Август 14, 2009, 08:14:58 »

Ova tema foruma nije postavljena da bi "neko" (koji li je to neko?) servirao i prezentovao ceo pejzažni dizajn u Srbiji kao knjigu, već da bi čitaoci i učesnici ovog foruma predložili nešto što su videli i doživeli i izneli kao svoj stav...

Ono o "čupanju skripti" sa foruma baš nisam razumeo... A i za plaćanje za posao objavljivanja radova, na žalost nije tačno, jer taj tip radova nije "naučni", pa se uopšte ne računa (na našu žalost takav je sistem koji su smislili neki pametnjakovići odozgo).

A o nekom pomeranju - rado. Čak je bio apel (ima ga i na ovom forumu - "ima li entuzijasta") da se jave svi koji bi hteli da rade. Ali niko se nije javio... Neće niko bez para.
Ali zato ima kritizera koliko oćeš. Tipično srpski.
Sačuvana
Tarja
Gost
« Odgovor #9 poslato: Август 15, 2009, 11:43:43 »

Nisu krivi Srbi za sve sto se desava!!Najlakse je optuziti svoj narod!!Svuda su ljudi isti, samo smesteni u razliciti ambijent i daju razlicite odgovore!!Tacno je i to da malo ko zeli da radi za dzabe, a sto se tice skripte, nema tog materijala sa foruma koji bi mogao posluziti kao naucno i obrazovno stivo za Pejzaznu ARHITEKTURU!!!!Pogotovo to vazi za emancipovane citaoce sa Pejzazne arhitekture!!!!
Sačuvana
kontrash
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Октобар 13, 2009, 03:18:40 »

Predlazem da se sukobljene strane nadju uzivo i obracunaju.. Jezik
Šala mala ... šala mala.. u ovim teškim danima za pejzažnu arhitekturu..
bilo bi zanimljivo da postujete svi fotografije na ovu temu - realizovana dela PA.. u Srbiji... kao bi ovaj forum bio od koristi nekom..
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!