UPA
Фебруар 04, 2012, 06:36:11 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: AKCIJA - SPASIMO STARU PLANINU  (Pročitano 2087 puta)
volonter
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« poslato: Јануар 17, 2008, 08:01:48 »

O tome ?ta se sprema Staroj planini mo?ete da pro?itate na oficijelnom sajtu Zavoda za za?titu prirode, kao i
Uredbu (Sl. glasnik br.85/2007, od 18.9.2007.) koja defini?e razvoj planinskog turizma, ali se pri tom ne obazire na za?titu prirode.
Ono ?to svi mi mo?emo da uradimo jeste da potpi?emo elektronsku peticiju.
www.natureprotection.org.yu

AKCIJA!
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:20:01 gradinar » Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Јануар 17, 2008, 11:04:58 »

Ovo i nije ba? za rubriku "?askanje", ve? je ozbiljna stvar...

Stara planina jeste prirodna vrednost i turisti?ki potencijal, ali ba? zato ne treba da bude predmet nestru?nih intervencija i izgradnje infrastrukture u stilu radnih akcija... Koliko sam ?uo da tamo gra?evinci vode glavnu re?...
Ja ne spadam u one konzervativce koji misle da treba za?tititi svaku travku, i stvarno mislim da kona?no treba koristiti potencijale Stare planine, ali to treba uraditi osmi?ljeno i ozbiljno, uz u?e??e raznih stru?njaka, na pravi na?in. Bilo bi ?teta upropastiti taj prostor...
Pitam se da li je ijedan pejza?ista u?estvovao u planovima...(?) A da se i ne pitam da li je konsultovan neko ko se razume u PREDEONU ekologiju...
Da smo u Sloveniji za ovakve planove i projekte kao ?to je Stara planina glavnu re? bi vodili pejza?ni arhitekti.
Naravno, pitam se koliko na?ih (starijih) kolega zaista ovo i smatra potrebnom diskusijom u okviru PA. Ho?u da ka?em da je mnogo onih koji struku svode na nivo "dla?ice" na listu, na lep cveti?, a neki ?e se mo?da pitati: "a koje retko drve?e tamo raste?"... ne shvataju?i da ovde nije re? o tome...
« Poslednja izmena: Април 11, 2009, 07:20:11 gradinar » Sačuvana
Tarja
Gost
« Odgovor #2 poslato: Децембар 25, 2009, 12:21:15 »

http://www.youtube.com/watch?v=_kocZ-j-o3I
http://www.youtube.com/watch?v=QmhgctK3UeM

http://www.youtube.com/watch?v=ExlYrxWmh7U
Sačuvana
goga
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Март 31, 2010, 01:53:14 »

Drage kolege drago mi je da se je povela polemika o ovoj temi. Već neko vreme sam na forumu i sada se prvi put oglašavam.U projektu Stare planine nije učestvovao ni jedan pejzažni arhitekta, niti ekolog, bar što se tiče Dimitrovgrada.Pouzdano znam jer sam ja zapošljena "kao" pejzažni arhitekta i sedim u kancelariji sa "kao" ekologom.Našu struku ovde niko neceni, a velikim delom su zaslužni kolege građevinci i arhitekte. Za 5 godina rada nisam uspela da ih uhvatim kada se ta "stručna"grupa sastaje da radi niti ko je sve u toj ekipi.Niti sam ja,niti moja koleginica ekolog ijednom pozvane za stručnu konsultaciju. Ja sam se svojski trudila, u početku mnogo više nego sada, ali uzalud.Tu se vrte investicije, donatori,....tako da me svi gledaju kao uljeza kada postavim tako škakljivo pitanje "ko na tome radi???!
Da tragedija bude veća našu struku projektanta, dizajnera,pa prirodnjaka, imam utisak namerno sabotiraju pomenute kolege.Ja se od samog starta borim da im "utuvim u glavu" da moja struka nije zadužena da kažemo koji cvetić i drvence gde ide kada oni već osmisle rešenje i nacrtaju neki tzv projekat.Da stvar bude gora znaju da traže da na već postojeće rešenje samo kažem koji "visoki ili niski lišćar" tu može da uspeva!!!!!!!!!!!!!!
Ajde ljudi da se udružimo i spasimo dok se još spasiti može!!!!!!!!!!!!!!!!i napokon izborimo za svoj status.
Sačuvana
volonter
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Април 08, 2010, 03:35:07 »

Teška posla draga Gogo, ti bar imaš posao, pa i možeš da pokušaš da nešto promeniš, ali mnoge moje kolege iz generacije i ja ne možemo ni do posla da dođemo. Zaprepašćen
ovo je srbija  Tužan
Sačuvana
goga
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Мај 04, 2010, 12:41:26 »

Dragi kolega,
nemoj se zavaravati da"bar imam posao",to ti konkretno u mom slučaju znači džaba mi studije, sva želja i volja da radim, kada se nekako ne uklapam, tj.šta ti je pa to, pa zar to ne radi arhitekta??Onda one budalaštine "arhitektonsko"projektovanje, pokretni "mobilijar".... i td.pompezni izrazi na šta se neinformisani i stručno neobrazovani prisutni pale, pa kao daje neke argumente da je to posao arhitekte!!!!
Ja ti kolega izigravam psa čuvara sa dva totalno baštovanski ne kvalifikovana radnika, ponekad i 4-5 radnika u zavisnosti kad mi koliko daju za proste radnje orezivanja,okopavanja i plevljenja,sadnje sezonskog cveća ili nekih sadnica iz donacije... Tako da je prava sramota za sve čelnike koji su me primali na posao da ne znaju stručnjaka za šta su primili ili pak prosto,što se konkretno Dimitrovgrada tiče nisam član DS stranke pa ne mogu biti ni neki stručnjak.
Tako uzevši moje iskustvo želim ti što pre posao, ali se ne nadaj previše da nešta možeš da uradiš ili promeniš!
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!