UPA
Фебруар 04, 2012, 07:16:07 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Projektantski biro  (Pročitano 1714 puta)
Con
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« poslato: Јануар 25, 2008, 01:16:55 »

Da li je neko upoznat sa procedurom za prijavljivanje projektantskog biroa i kolike se takse pri tome placaju drzavi?
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Јануар 27, 2008, 03:26:12 »

Ne znam ta?no... Ali znam da je jedna na�a koleginica (profesor u penziji) otvorila biro na brzinu, ne razmatraju?i najpovoljnije opcije (a ima ih) pa joj je posle 2-3 meseca stiglo ohooho da plati neke poreze... Pa je br�e-bolje zatvorila. Posle se raspitala i videla da postoje i druge mogu?nosti (da prva godina bude bez tro�kova, valjda). Tako?e znam da su neke kolege radili kao slobodni umetnici preko ULUPUDS-a (oni valjda imaju neki poseban status).
Uglavnom, treba dobro otvoriti o?i jer postoje razli?ite forme...
Verovatno treba skinuti zakone o tome i pro?itati. Iskreno, trenutno me mrzi da to radim...
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:55:56 gradinar » Sačuvana
constantgardener
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Јануар 28, 2008, 06:56:26 »

Vrlo zanimljiva tema - vecina studenata pri kraju studija ili koji su zavrsili ne zele da volontiraju ceo zivot.. pa tako jedna od mogucnosti jeste udruzivanje vise ljudi i osnivanje svog privatnog biroa.. samo kako?
i koliko se to isplati.... treba ispitati sve mogucnosti od pravnih osnova do isplativosti celog posla...
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!