Bas sam razmisljala da li da ulazim u pricu o motivima, mislim da nije potrebno jer nije bitno koji su ako ne postoji prvi i osnovni koji kaze da su oni tamo radi studenata a ne obratno.
Tu ipak malko gre�i� jer treba da su svi za sve, a ne neki za sve. jedino tako mo�e da �ivi na�a organizacija. Jer ipak svi smo na prvom mestu zbog sebe i upisali studije.
Drugim re?ima, potpuno su iluzorna o?ekivanja da ?e neko drugi ''ko je zaposlen(?!)'' valjda �ta li, u udru�enju, preuzeti ulogu vo?enja neke Titove Jugoslavije u malom i brinuti o svemu u ovom na�em ''dru�tvu socijalne pravde i jednakosti za sve podjednako?!'', a da za to vreme ?lanovi na�e male zajednice sede skr�tenih ruku i ?ekaju da drugi obavi sve. Znam da nisi mislila ovoliko ekstremno, i
znam ta?no na �ta si mislila (�to je samo jedan od problema koje ?emo imati u svom organizovanom �ivotu) ali potrebno je ovo re?i za sve one druge koji tako?e mogu razmi�ljati u ovom smeru... Sama kritika bez predloga za re�enje problema jeste dobra, ali ne zna?i puno. Svi mi znamo i te kako dobro �ta sve ne valja oko nas, ali kako da pobolj�amo?... E to je ono ?ime treba svi mi da se bavimo... SKUPA! (Studentske Komunikacije Unapre?enja Pejza�ne Arhitekture)
...Jer, skoro da isklju?ivo zavisimo samo od na�ih inicijativa.
A moje mi�ljenje za forum je da ne treba stavljati ?et, ve? umesto toga u?initi forum toliko aktivnim kao da je ?et.Na ?etu nema ?uvanja istorije i informacija, a na forumu ima, �to je osnovni potencijal pored samih komunikacija - Njihovo ?uvanje i dostupnost.
Onog trenutka kada forum postane aktivan poput nekih drugih (npr.
http://www.dizajnzona.com/ ), odnosno svakodnevno aktivan kao ?et - Tada je forum uspeo.
Sama kultivacija komunikacija je tako?e ne�to �to treba stvarati... Na kraju svi smo mi automoderatori na neki na?in, pa svojom usmerenom i osmi�ljenom komunikacijmo tako?e i li?no ure?ujemo forum. Uostalom zato i postoje podforumi i ''tematska grananja''. Pa ako je neko za ?askanje... za�to da ne? Tu je podforum ''?askanje''. A li?no smatram da su sve vrste razli?itih komunikacija i tema, u stvari da su
sve one zajedno potrebne za jedan normalan �ivot, jedne normalne kolektivne komunikacije na forumu koji treba da nas gradi u uspe�nije, normalnije, kona?no sre?nije gra?ane - i na studijama i nakon studija.