UPA
Мај 19, 2012, 02:01:11 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Kako oziveti ovaj forum  (Pročitano 2778 puta)
ins3ct
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« poslato: Фебруар 08, 2008, 10:27:08 »

Prvo da kazem da nemam nikakve zamerke na sam forum,sto se mene tice tu je sve korektno. Ono sto je glavni problem je mali broj ljudi koji ga posecuje. A nadam se da cete se svi sloziti da je bez toga sve izlisno.
Mislim da je to zbog nedovoljne informisanosti prvenstveno studenata a posle i svih ostalih kojima su ove teme zanimljive.
Dakle, smatram da bi prvo trebalo organizovati neku akciju, nista pompezno, verovatno bi bilo dovoljno odstampati flajere sa osnovnim informacijama i polepiti po fakultetu. Sigurna sam da je mnogo ljudi koji bi rado ucestvovali u diskusijama. To je i sustina nekog foruma...bar koliko ja razumem.
Mozda ce jos neko imati neki predlog...ajmo ljudi....
Sačuvana
constantgardener
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Фебруар 10, 2008, 12:01:31 »

Pa sto se tice broja ljudi... da krenemo od profesora i asistenata... koliki broj njih posecuje forum??? mizerno!!!
A oni bi mogli da ili da zapocnu teme iz struke ili da daju korisne savete...
Sačuvana
ins3ct
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Фебруар 10, 2008, 03:34:49 »

Naravno , to stoji, ali opet ce se kao i obicno izdvojiti oni koji su zaintresovani za struku i studente od onih koji su tamo sa drugim motivima.
Mi treba da stvar popularizujemo na neki nacin a ko hoce da ucestvuje,bilo kao student bilo kao neko ko vlada sa vise informacija, ce ucestvovati.
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Фебруар 10, 2008, 03:46:35 »

Evo, po?eli smo jo� malo da ra�?lanjavamo ovaj forum (novim podforumima), a ako neko ima ideju za nove podforume neka dojavi (mo�da ima neka tema koja nema gde da se udene me?u ponu?ene podforume..., pa da joj na?emo mesto).
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:27:24 gradinar » Sačuvana
constantgardener
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Фебруар 11, 2008, 02:53:49 »

Koji su to drugi motivi?
Sačuvana
constantgardener
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Фебруар 11, 2008, 03:07:52 »

Jos jedna stvar... bitna... forum treba da svakome donese neku korist.. tacnije da dodje do razmene informacija za posao i resavanja konkretnih problema.. a ovde toga ima vrlo malo.. uglavnom nam forum dodje kao chat-ovanje...
nema ponuda za posao.. malo konkretnih problema... i resenja
Sačuvana
ins3ct
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Фебруар 25, 2008, 11:41:56 »

Bas sam razmisljala da li da ulazim u pricu o motivima, mislim da nije potrebno jer nije bitno koji su ako ne postoji prvi i osnovni koji kaze da su oni tamo radi studenata a ne obratno.
Sačuvana
PS
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Фебруар 29, 2008, 07:28:34 »

Bas sam razmisljala da li da ulazim u pricu o motivima, mislim da nije potrebno jer nije bitno koji su ako ne postoji prvi i osnovni koji kaze da su oni tamo radi studenata a ne obratno.

Tu ipak malko gre�i� jer treba da su svi za sve, a ne neki za sve. jedino tako mo�e da �ivi na�a organizacija. Jer ipak svi smo na prvom mestu zbog sebe i upisali studije.
Drugim re?ima, potpuno su iluzorna o?ekivanja da ?e neko drugi ''ko je zaposlen(?!)'' valjda �ta li, u udru�enju, preuzeti ulogu vo?enja neke Titove Jugoslavije u malom i brinuti o svemu u ovom na�em ''dru�tvu socijalne pravde i jednakosti za sve podjednako?!'', a da za to vreme ?lanovi na�e male zajednice sede skr�tenih ruku i ?ekaju da drugi obavi sve. Znam da nisi mislila ovoliko ekstremno, i znam ta?no na �ta si mislila (�to je samo jedan od problema koje ?emo imati u svom organizovanom �ivotu) ali potrebno je ovo re?i za sve one druge koji tako?e mogu razmi�ljati u ovom smeru... Sama kritika bez predloga za re�enje problema jeste dobra, ali ne zna?i puno. Svi mi znamo i te kako dobro �ta sve ne valja oko nas, ali kako da pobolj�amo?... E to je ono ?ime treba svi mi da se bavimo... SKUPA!  (Studentske Komunikacije Unapre?enja Pejza�ne Arhitekture)
...Jer, skoro da isklju?ivo zavisimo samo od na�ih inicijativa.

A moje mi�ljenje za forum je da ne treba stavljati ?et, ve? umesto toga u?initi forum toliko aktivnim kao da je ?et.Na ?etu nema ?uvanja istorije i informacija, a na forumu ima, �to je osnovni potencijal pored samih komunikacija - Njihovo ?uvanje i dostupnost.
Onog trenutka kada forum postane aktivan poput nekih drugih (npr. http://www.dizajnzona.com/ ), odnosno svakodnevno aktivan kao ?et - Tada je forum uspeo.
Sama kultivacija komunikacija je tako?e ne�to �to treba stvarati... Na kraju svi smo mi automoderatori na neki na?in, pa svojom usmerenom i osmi�ljenom komunikacijmo tako?e i li?no ure?ujemo forum. Uostalom zato i postoje podforumi i ''tematska grananja''. Pa ako je neko za ?askanje... za�to da ne? Tu je podforum ''?askanje''. A li?no smatram da su sve vrste razli?itih komunikacija i tema, u stvari da su sve one zajedno potrebne za jedan normalan �ivot, jedne normalne kolektivne komunikacije na forumu koji treba da nas gradi u uspe�nije, normalnije, kona?no sre?nije gra?ane - i na studijama i nakon studija.
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:27:44 gradinar » Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!