UPA
Фебруар 07, 2012, 11:43:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Stručni ispiti u UPA  (Pročitano 5042 puta)
minerva
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Мај 26, 2010, 07:36:54 »

S`obzirom da imam jos 3 meseca da ispunim uslov za strucni ispit ne bih da gubim vreme pa bih zelela da vec sad krenem sa izradom ili bar prikupljam podatke za izradu glavnog projekta. Da li je to moguce i sa kime da stupim u kontakt. Ili moram prvo da ispunim uslov od dve godine da bih dobila temu za obradu.
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Мај 26, 2010, 08:08:27 »

Uslov za polaganje stručnog ispita su 2 god. radnog iskustva...
Za 3 meseca taman će biti krajnje vreme za prijavljivanje za naredni ispitni rok (posle junskog)... To je oktobarski rok, koji se obično održava oko 1. novembra, a treba da se prijavi negde do 15.septembra. Prema tome - taman na vreme!
Konsultacije i izbor projekta mogu već sad da se krenu...

O tome kome se javiti ima sve napisano na:

http://www.upa.org.rs/profesija/strucni-ispiti.html

Poželjan je najpre kontakt sa Zlatom, a zatim i sa mentorom, a može u junu sa mentorom da se obave svi dogovori oko teme...

Sačuvana
minerva
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Јун 23, 2010, 10:06:54 »

Kakva bi pitanja bila za polaganje strucnog ispita za planere i sta je potrebno izcitati od literature, s obzirom da smo sa ovim znanjem malo tanani. Koju bi ste literatru preporucili o urbanizmu, pored zakona? Radim u Zavodu za urbanizam i potrebno mi je da polazem ispit za planera.
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Јун 25, 2010, 11:07:15 »

Stručni ispiti za planere i urbaniste se polažu u Inženjerskoj komori tj. u Udruženju urbanista Srbije, bez obzira na završenu struku...
Tako je to podeljeno.
Za projektantsku i izvođačku licencu za PA se stručni ispit polaže u UPA Srbije...

...tako da za literaturu, uslove i pitanja za planere i urbaniste treba pogledati šta piše na sajtovima Udruženja urbanista i Asocijacije planera i tamo se raspitati. Ja ne bih znao precizno da kažem. Znam da je jedna koleginica nedavno polagala stručni ispit tamo. Učestvovala je u izradi nekog plana za Vrnjačku banju, pa joj je to bio pismeni stručni rad koji je branila. Ostalo su zakoni (o planiranju i izgradnji, o turizmu, o životnoj sredini, o zaštiti prirode.... i sl.). Ne znam da li ima još nešto izvan zakondavstva. Za našu struku je svakako obnova neke literature iz Planiranja i uređivanja predela i Urbanizma, kao i iz oblasti planiranja sistema zelenila.
Sačuvana
Con
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Јун 26, 2010, 10:59:35 »

Koja je to literatura iz Planiranja i uređivanja predela, neka knjiga ?  Zelenko
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Јун 28, 2010, 10:17:59 »

Pa ne znam da li se postojeće skripte mogu nazvati knjigom, ali treba i za stručni ispit obnoviti neka stručna znanja sa fakulteta, može i tako nešto da bude pitanje ili potpitanje na stručnom ispitu... Dakle, ako je stručni ispit za planera ili urbanistu, onda znanje iz Planiranja i uređivanja predela svakako dobro dođe...
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!