UPA
Мај 19, 2012, 02:13:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: LJUDI I PEJZAZNA ARHITEKTURA  (Pročitano 5051 puta)
STUDENT
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« poslato: Јун 10, 2007, 12:14:16 »

STA MISLITE KAKO JE NAJBOLJE DA SE PROMOVISE NASA STRUKA?AKO IMATE NEKE ZANIMLJIVE PREDLOGE, LJUDI PREDLOZITE IH...
Sačuvana
Tibor
Administrator
novajlija
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Јун 10, 2007, 01:06:16 »

Pa za po?etak je ok i ova �urka o kojoj se govori ovih dana Namigivanje
Ajde organizatori, obavestite nas o tome!
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:32:12 gradinar » Sačuvana
Ninana
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Јун 16, 2007, 05:17:00 »

Pa i �urka je dobra ideja...Bice dobra, u svakom slucaju  Namigivanje

Ali treba svi malo vise da se angazujemo na raznim poljima, pa onda mozda i uspemo da promovisemo struku na pravi nacin...

Ujedinimo se, haha...ali tako nekako
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:32:19 gradinar » Sačuvana
wella
Global Moderator
novajlija
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Јун 22, 2007, 06:13:42 »

~ok       Smeško      ...zdravo svima...
~drago mi je da ovaj forum postoji, i voleo bih kada bi studenti znali za to.
odnosno, voleo bi da udruzenje vodi malo vise racuna o "potomstvu" i informise ga o zbivanjima, jer kako ljudi kazu: "na mladima svet ostaje". mislim da bi udruzenje, a i studenti, imali mnogo vise koristi kada bi saradjivali.
stariji ljudi / mnogo iskustva
mladi ljudi / mnogo ideja
a sve u svrhu predstavljanja struke kao jedinstvene i veoma znacajne za gradjanstvo.
~sto se tice zurke!!!
dosli smo na ideju da napravimo studentsku promo zurku na savi, na splavu. gde bi promovisali struku, ali i studentske radove, koji bi bili izlozeni. druzenje studenata p.a.i.h. bila bi jedna od primarnih stvari, jer mi kao smer na nasem fakultetu nemamo slicnih organizacija, a sto je na drugim fakultetima realnost.
osim promovisanja struke i radova studenata, planirali smo da u to ukljucimo i privredu. poslavsi par mejlova na adrese nekih od firmi, na koje nismo dobili odgovore, ustanovili smo da oni ne zele saradnju.
 Tužan
ali ne mari. snaci cemo se mi vec nekako, i organizovati tu zurku. kad-tad.
 Namigivanje
pozdrav...
Sačuvana

Ninana
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Јун 22, 2007, 10:03:05 »

Naravno da je jos jedna od dobrih ideja ukljucivanje mladih studenata sto vise u struku, jer sem sto su puni novih ideja i energije jos uvek nisu `pogubili zivce`na sve vrste problema sa kojima su se susretali stariji strucnjaci u borbi za promovisanje struke. A osim toga, treba im vise ulivati nadu a manje ih obeshrabrivati...jer ne ide da se na pocetku odmah razocaraju (a posle se cudimo sto niko nece da se bori i sto svako gleda svoja posla-mada je to donekle i realnost zivota u Srbiji...)...

Sačuvana
Ninana
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Јун 22, 2007, 10:04:10 »

A da... ; zurke ce biti kad-tad !!! slazem se  Namigivanje
Sačuvana
Tarja
Gost
« Odgovor #6 poslato: Јун 23, 2007, 07:07:57 »

Samo treba malo svi da se strpimo i to je to.
Sačuvana
Vinja
Gost
« Odgovor #7 poslato: Јун 28, 2007, 08:49:01 »

Ne bih se slo�ila sa tim da se struka promovi�e pravljenjem �urki i mislim da se na taj na?in nisu afirmisale gradjevina ili arhitektura.
Profesija pejza�nog arhitekte treba da se nametne kroz ?isto znanje.
Kako radim sa in�enjerima svih struka mogu da vidim koliko smo tanki sa stru?nim znanjem.
Eno, ?ovek ve? nekoliko nedelja pita �ta da radi sa korovom i nema ni jednog odgovora.
Toliko mza sada....
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:32:32 gradinar » Sačuvana
wella
Global Moderator
novajlija
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Јун 28, 2007, 10:57:53 »

~nije cilj zurka, vec promovisanje radova studenata p.a., samim tim i struke.
~a to mozemo postici kroz zurku, na koju dolazi "brda" ljudi. radovi nece biti izlozeni samo to vece, vec ce stajati na splavu nedelju ili dve. tako da oni koji toliko obozavaju struku, mogu da posete splav i preko dana, i uzivaju u ostvarenjima studenata, bez glasne muzike!!! a cilj je skrenuti paznju mladim ljudima koji ne znaju sta je p.a., ili znaju, a kojima ce u buducnosti mozda biti potrebna nasa struka!!!
~edukacija gradjanstva, kao sto sam vec rekao!
       *danas ljudi nagadjaju sta je p.a.*
~i opet cu se ponavljati, "studentska zurka", mi smo studenti p.a.i.h., treba da se druzimo, i ne samo mi sami, nego i sa studentima: grdjevine, arhitekture, geografije ... da im kazemo cime se bavimo, i da je jedan njihov ispit nase citavo skolovanje!!! i, oni imaju svoje zurke, na koje mi idemo!!!
~bilo bi lepo kada bi nas razumeli.
jer mi ne zelimo samo da se provedemo, vec da pokazemo da postojimo!!!
~i ne trebamo da se strpimo, vec da se borimo.
naravno da zurka nece promovisati struku doveka, vec je ona samo jedan mali korak, nas studenata, koji bi voleli da sutra rame uz rame stojimo sa kolegama pomenutih fakulteta, tj srodnih/bliskih struka.

« Poslednja izmena: Јун 29, 2007, 05:27:19 LeptOn » Sačuvana

Ninana
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Јун 28, 2007, 11:39:40 »

Pa.... JEDNA LASTA NE CINI PROLECE... naravno...
Ali ako malo po malo radimo i uticemo na stavri, one ce se i poboljsati... U tom smislu zurka moze da napravi pomak...

A sto se tice nase strucnosti: Treba da shvatimo da ono sto steknemo od znanja na fakultetu nije bas dovoljno da 'zablistamo' u karijeri i da treba mnogo vise i sire da ucimo. Odnosno da se odlucimo za jednu od oblasti koja nas interesuje i onda da pocnemo da 'sirimo vidike'.......... Sve to jeste mnogo tesko, ali ja licno, za sada, necu i ne zelim da mislim da je nemoguce ..........
Sačuvana
Tarja
Gost
« Odgovor #10 poslato: Јун 29, 2007, 08:41:02 »

Sta ste se toliko uznemirili i uskovitlali oko te zurke. Rascistili smo sa tim da ce zurke biti i da je to velik i pozitivan pomak.Svaka cast organizatorima zurke, a bas me i interesuju ko su organizatori. Slazem se sa tim da znanje nije dovoljno za promociju bilo cega, a kamoli za nasu umetnicku struku.Nasa struka kao prvo treba da se zasniva na zapazanjima koja potvrdjuju sva nasa cula i koja su uoblicena velom znanja.Deco moja, vidim da se nasoj struci otvaraju prava vrata.Bice sve bolje i bolje.
Sačuvana
gasa
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Јул 06, 2007, 02:10:32 »

Cao drugari, evo kako nasi prijatelji iz Banja Luke promovisu struku.

Pogledati na: http://www.ekoforum.org.yu/index/vest.asp?vID=1603

Pozdrav!
Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Јул 10, 2007, 02:56:43 »

Pa sad ba� nisam primetio da je ?ovek iz Banja Luke promovisao ba� struku... (ili mo�da nisam dovoljno pa�ljivo ?itao).
On pominje zelenilo i odr�ivi razvoj... (op�ta mesta). Zatim pominje �umarstvo, arhitekturu, biologiju, gra?evinu..., decu, �kole..., ali nigde nema ni re?i o pejza�noj arhitekturi. Bar malo.
No dobro, �ta da radimo kad nam je struka "svuda izme?u" i "sve po malo", pa mo�e da se svaka druga profesija pomalo petlja i u PA. Ali zato mo�e i obrnuto, pa to treba iskoristiti...
Ali pojam "pejza�na arhitektura" treba uvek uzgred da se pomene, da u?e u u�i ljudima.
« Poslednja izmena: Април 10, 2009, 10:32:47 gradinar » Sačuvana
Tarja
Gost
« Odgovor #13 poslato: Јул 10, 2007, 07:06:59 »

Upravo tako,kako kaze doticni "gradinar".PA je svuda oko nas,ali materijalizovana dobija razlicite forme i razlicita znacenja,tako da je ponekad tesko uocljiva i uhvatljiva.PA mozemo  uociti i videti je samo ako je dobro osecamo i znamo o njoj dosta.
Sačuvana
Ninana
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Јул 10, 2007, 09:51:05 »

Pa ako samo osecamo necemo nista uraditi....treba raditi konkretne stvari...valjda ljudi koji su u struci vec duze vreme mogu da smisle sta i da predlazu.....Molim?
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!