UPA
Фебруар 04, 2012, 06:58:07 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: III Salon pejzažne arhitekture 2009  (Pročitano 4634 puta)
mish
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Септембар 13, 2009, 10:45:24 »

Sve ovo što sam počela da radim sa koleginicama je baš zato što ne želim da me nosi stihija, već hoću da upravljam sama.
Ne shvatam sve ovo lično, zato što još uvek želim da učim i napredujem i nadam se da se to neće promeniti ni za trideset godina. Konstruktivne kritike su dobrodošle i čini mi se neophodne da bi čovek bio bolji u svom radu i volela bih kada bi starije kolege svoje znanje i iskustvo podelile sa nama.
Što se tiče poena, videla sam da ih za sebe skupljaju svi i nisam primetila neku kolegijalnost bez obzira ko je u pitanju. Mi smo svoijm radom to pokušale da promenimo i da pokažemo da mnogo više, a verovatno i kvalitetnije može da se uradi kad se radi timski. Kvalitet i upešnost jednog tima se ogleda, čini mi se, baš u njegovom diverzitetu, različitim energijama i kreativnosti. Iz toga proističe njegova snaga, smelost i maštovitost. I zdrava konkurencija, naravno.
Još uvek nemam problema sa spavanjem, izgleda da nisam dovoljno u struci. Svoju nagradu sam rekla da ću ustupiti onome ko je kod nas puno uradio na promociji i unapredjenju struke. I to vrlo rado i od srca. A ako smo dizajneri, što ja lično ne mislim, a to je valjda zato što nisam dovoljno u struci i još uvek to nisam shvatila, zašto se onda svi danas toliko hvataju za različite green-ove, bez obzira da li je to u bukvalnom ili prenesenom značenju? Svi to sada svojataju samo se mi toga stidimo. I za koga mi to dizajniramo ako ne za ljude?
Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Септембар 13, 2009, 11:32:27 »

Izzy,

dizajniramo za zivi svet, sa zivim i nezivim - gradjevinskim materijalom ..vidi  dizajn za sve ne zaboravi da ljudi imaju kucne ljubimce.. . a kako si neiskusna dodajem jos jednom dizajn za sve...potrazi... tu ces procitati ko sve i sta treba da zna i o cemu se sve vodi racuna u dizajnu i P.A /parteru.../
zatim agendu A21....

dizajniramo u parku i otvorene kuhinje sa prirodnim zacinima...

dizajniramo i za zivotinje  pr. ZOOPARK ili kavez sa majmunima i njihovim spravama...okolinom  ili  safari park  ili  pisemo, dizajniramo programa da zastitimo prirodu , prirodne rezervate od ljudi... pr. I- II ZONA PRIRODNE ZASTITE  pr.TARA/VLASINA....

u poverenju ono sto vi radite u Srbiji u inostranstvu nije ni blizu jakog-visokog nivoa klinaca koji konkurisu  za upis studia pejzazne arhitekture, a kao studenti i kroz praksu razbijaju , a da nepisem o strucnoj literaturi i casopisima ...i konceptu koji oni imaju

zato pssssss!
 uci , radi - ceo zivot se studira kreativnost u svim naukama, samim tim i u   PA.

« Poslednja izmena: Септембар 13, 2009, 11:38:44 suzana » Sačuvana
Nautilus
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Септембар 14, 2009, 01:18:48 »

draga koleginice

nemoj ovo jako personalno da uzimas , jer sve je nama starijim - iskusnijim jako poznato, na zalost nismo mogli da zaustavimo stihiju koja godinama vlada,  pa je i tebe , tvoju generaciju dostigo isti problem...

kljuc je i u bazi studija - dekanatu... profesorima i njihovim stolicama, pa onda UPASrbije

sto se tice profana i njihovih penala oni smi skupljaju poene /  sebi  naslove i  nagrade daju / kroz studentske radove pr. Dragana B

elem.. jako zuris sa necim sto ne znas ;

ps. o kojij se sada nagradi radi  napisi informativnije  i vrati je naravno ako smatras da ces lakse spavati , a to ti je moj predlog lak san je  vazan ...malo ko lepo ,lako i svesno spava od PASrbije

NEGATIVNO
...Mnoge druge struke shvatile su da je pejzažna arhitektura struka budućnosti i ne više pitanje luksuza već potrebe i polako ali sigurno zauzimaju naša mesta. Šteta je da mi sami to ne vidimo.
Na nečiju sreću ili žalost, osnova naše struke je timski rad i stalno napredovanje i , a ne našim ličnim. U tome se ustvari i nalazi draž ove struke.

POZITIVNO
...PEJZAZNA ARH.JE PROSLOST,SADASNJOST I BUDUCNOST...vidi istorija umetnosti i istorija PA.i istorija zivota...

individualni potez je isto dobrodosao, kreatvnost,smelost,edukativnost,migracija... licni napredak je osnova za rad svakog pojedinca  i onda on trazi,nudi  ili biva potrazen, ponudjen za kolegijalnost div.disciplina..kolegijalnost je manje zastupljena unutar PA.                         kreativnost i konkurencija je dobrodosla  .

takodje mi nismo biolozi da prilagodjavamo  potrebe čoveku i prirodi mi smo dizajneri..

...
Oh, my god..Please.. Prevrtanje očima
Sačuvana
mish
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Септембар 14, 2009, 09:55:53 »

Kao što sam već rekla, ja imam želju da učim dok sam živa, pošto mislim da je to jedini način da čovek napreduje i postane bolji, bez obzira da li je u pitanju posao kojim se bavi ili karakter. Zato bih bila oduševljena da, kao što sam već rekla, starije kolege podele svoje iskustvo i znanje sa nama studentima, jer sam sigurna da ga imaju puno. Tako bismo zajedno unapredili nivo znanja koji mi, studenti, ovde imamo, ako nam je školstvo toliko loše.
Sigurna sam da bi i Vi imali štošta od znanja da nam prenesete sudeći po ovome što ste ispričali, pretpostavljam da se radi o Vašem radu, milim na ovaj deo o dizajnu, kao i da ste radili negde van zemlje. Ipak je živa reč drugačija od onoga što se može naći na internetu. Zato je možda bolje da me ne ušutkjete nego da razgovarate samnom, razgovor je nabolji način učenja. Kako ću ja ili bilo ko od mojih kolega, napredovati u radu ako nas svi budu ušutkivali?
Još nešto, kad sam rekla da dizajniramo za ljude, mislila sam na širi smisao, na sve ono što je posredno ili neposredno vezano za čoveka. Ali eto to je problem interneta i ovakvog načina komuniciranja, neke stvari ne izgledaju i ne zvuče baš onako kako bi trebalo pa često dodje do nesporazuma, zato je živa reč i direktna komunikacija mnogo bolja.
Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Септембар 14, 2009, 05:54:38 »

vidis skoro da si dosla do resenja,  znas da Udruzenje UPASrbije treba da radi i pruzi sve uslove i mogucnosti za

komunikaciju i kolegijalnost,promociju,radionice, predavanja,promociju knjiga,casopisa /domacih -stranih / na teritoriji Srbije i sire ....upravo sve ono o cemu pises za i sve, studente,mladje i  starije kolege ... kao i za zainteresivana lica i kolege drugih tehnickih ili dizajerskih profesija.

nazalost za sada mi nemamo stabilno udruzenje /UPASrbije / i dolazi do ovog do cega je doslo.

pozdrav

ps. neces verovati ja sam ponosnija na svoje projekte u Srbiji na temu re-dizajn nego li na svoje projekte u inostranstvu.

Sačuvana
mish
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Септембар 14, 2009, 07:27:46 »

Onda je odlično što smo osnovali Podmladak.
Vrlo smo zainteresovani za učešće u organizaciji svih mogućih promocija, predavanja, radionica. Izložba u Makenzijevoj bila je naš skromni početak i voleli bismo da se takve stvari nastave i dalje. Veoma smo zainteresovani i otvoreni za sve oblike saradnje, učenje i napredovanje. S obzirom da starije kolege imaju iskustva i znanja iz ovih oblasti voleli bismo da to sa nama podele i tako pokažu svoju kolegijalnost. Nadam se da će nam izaći u susret.
Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Септембар 14, 2009, 08:11:16 »

naravno, samo da krene UPASrbije, da radi na profesionalniji nivo i opravda svoje postojanje, a ne da nastavi  volonterizam  / kako neki kazu / . ..pronadje odredjenu-e lokaciju za rad  i uradi agendu za 2010godinu po celoj teritoriji Srbije, na samo za Beograd i bice mesta i tema za sve nas i vas kao buduce pejzazne arhitekte

pozdrav
« Poslednja izmena: Септембар 15, 2009, 11:41:06 suzana » Sačuvana
mish
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Септембар 14, 2009, 10:34:48 »

Pa evo mi kao Podmladak, zajedno sa svima zainteresovanima, ćemo malo da pripomognemo da se to ubrza, što nas je više stvari će lakše i brže da se završe. Timski rad.
Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Септембар 14, 2009, 10:55:44 »

vazi , javi kad sta smislite, uradite doci cu do Beograda ili jos bolje kao sto rekoh dodjite na jug Srbije, rasirite mrezu pejzazista i  upoznajmo se i krenucemo sa radom....   realno ja vec ovde radim neke projekte pa se prikljucite za koju radionicu
« Poslednja izmena: Септембар 14, 2009, 11:39:11 suzana » Sačuvana
bocko
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Септембар 15, 2009, 04:00:26 »

Poštovana studentkinjo sa alijasom Mish,

Za početak, ja nisam za Vas kolega, jer nismo u istom rangu, već pejzažni arhitekta Aleksandar Bobić (možda nekad budem i Bocko ili Bobson, ali svakako se iskreno nadam da ćemo jednog dana biti kolege). Sada, kada smo se upristojili da razjasnimo nekoliko stvari.

Prvo, Vi se očigledno ne slažete sa mnom, jer želite da vratite Vašu nagradu kako Vi kažete „nekome ko je kod nas puno učinio na promociji i unapređenju naše struke”. Očigledno je da Vi ne razumete logiku i značenje reči koje koristite. Moguće je vratiti nešto samo onome ko vam je to prethodno dao. Vi zapravo želite da date svoju nagradu nekome. Nagradu nije moguće nikome dati. Ako je zaslužena, onda je ona samo vaša, i zauvek vaša, a ako je ne zaslužena ili greškom dodeljena (što je vaš slučaj) onda je možete samo vratiti ili Vam može biti oduzeta. Zapravo, u Vašim komentarima ima dosta gordosti (što je inače često prisutno kod mladih ljudi, ali nije korisno) i malicioznosti, jer gle, Vi ćete da vratite Vašu Glavnu nagradu onome ko je puno učinio na promociji i unapređenju naše struke, ali tako što se u Vašoj izjavi krije tonsko pitanje: „Čik da se javi neko! Da vidimo ko je taj?“. Odabrali ste lošu izlaznu strategiju.

Kao što i sami možete da primetite iz ovih diskusija, niko Vas ne krivi za dobijenu Glavnu nagradu, već je to propust žirija koji je prekršio Propozicije III Salona i zbog toga će se morati pokrenuti odgovarajući postupci u okviru UPAS. Konačno, Vi ste Vaš rad prijavile u kategoriju studentskih radova. Vaša odgovornost (naročito etička) počinje od onog trenutka kada shvatite činjenično stanje koje proizilazi iz Propozicija da jedino kategorija studentskih radovi ne može da konkuriše za Veliku nagradu, pa samim tim ni da je dobije, bez obzira na nemoguće vratolomije pojedinaca iz žirija. Kada to shvatite i razumete, a onda priznate samoj sebi na prvom mestu, vaša odgovornost raste geometrijskom progresijom. Kraj svemu tome može doći od Vas same, tako što ćete vratiti nagradu onome ko Vam ju je dao (UPAS) ili tako što će Vam biti oduzeta (UPAS), što je najgori mogući izlaz. Postoji i treća varijanta, a to je da ćutite i vi i UPAS (što bi moje kolege rekle – da se ne talasa) i da vi budete uljuljkani u tome da imate Veliku nagradu, koja bi zapravo bila lažna (mada vidim da Vi ne pripadate ovakvom diskursu što je za svaku pohvalu). Ono što ste svakako negde dobro osetili je da sve ovo ne zavisi samo od UPAS, već i od Vas. Uostalom, zašto bi Vas neko pamtio po skandalu sa III Salona koji niste Vi izazvali.

Ono što se još vidi iz Vaše izjave gore navedene je da ne razumete razlog zašto ste dobili Veliku nagradu. Velika nagrada, niti bilo koja na Salonu, se ne dobija zbog promocije i unapređenja struke, već na osnovu jasnih kriterijuma koje uspostavlja svaki novi žiri u skladu sa društvenim vrednostima koje su u tom trenutku važeće. Za to o čemu Vi govorite je moguće dobiti nagradu od UPAS, ali ne i od žirija Salona, koji samo može da bude povod i mesto za dodelu jedne takve nagrade.

Pošto vidim da Vas interesuje mišljenje ostalih, glede Vašeg rada kao i uvek ja ću biti otvoren i bez uvijanja. Prvo, vaša tema je pre svega u oblasti urbanog dizajna koji onda korespondira sa različitim disciplinama. Metodologija Vam je tanka i nejasna. Vi ste dobre i ambiciozne studentkinje i tu na neki način vidim i svoju odgovornost što to nije na višem nivou. Obnovite malo urbanizam za početak, jer Vam može dosta koristiti ukoliko želite da nastavite sa projektom. Znate i same da za ovaj rad na Urbanizmu ne bi ste dobile više od 7 (sedam). Nije moguće doći do kvalitetnog dizajna i unapređenja kvaliteta života ukoliko u centar ne stavite čoveka, lokalnu zajednicu ili susedstvo (vi ste stavili Vas, odnosno struku što je i jedan od razloga zašto su gradovi danas takvi kakvi jesu). Dalje, koristite biblioteku Fakulteta, jer ćete tamo naći jako mnogo korisnih stvari, korisnijih nego na internetu (za početak pogledajte časopise bez obzira na godinu izdanja, jer Vaša tema nije toliko nova što ne znači da nije savremena). Na grafici i grafičkom prikazivanju morate još mnogo da radite dok ne dođete do visokog nivoa koji će na neki način biti i Vaš zaštitni znak. Takođe, rad mora da bude čitak i jednostavno spakovan, sa osnovama, presecima i izgledima ukoliko ima potrebe. Takođe, nedostaju Vam i ekonomski parametri. Ono što važi za sve studente sa našeg Fakulteta, važi i za Vas, a to je da rad mora da bude jasno potpisan. Dakle, ukoliko je rađen na Fakultetu onda kod koga je rađen, na kom predmetu, na kom Fakultet sa navedenim svim učesnicima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta. Dakle, tutori, mentori, konsultanti, saradnici i dr. To je nešto što predstavlja osnovnu pristojnost i etiku.

Nadam se da ste dobili nekoliko korisnih informacija, te s obzirom da je vidljiv Vaš veliki motiv u radu na ovom projektu i ukoliko prihvatite sebe i svoja znanja i veštine na realan način, onda možete očekivati da dalje nastavite do samog uspeha. Najgore u ovom trenutku za Vas bi bilo da poverujete da ste uspeli, a Vi ste tek na početku početka. Verujte najviše sebi, a najmanje laskanju.

Ovom prilikom želim da Vam iznesem još nekoliko komentara glede Vašeg projekta u Mekenzijevoj. Dakle, na sajtu UPAS iz onoga što se može videti ne zna se o kojim se studentima radi (sa kog Fakulteta, Odseka...). To mora da stoji u zaglavlju projekta. Dalje, ne možete tek tako da se zahvaljujete asistentima kao da su oni bili Vaši posilni. Oni su bili mentori, tutori, konsultanti i predavači studentima koji su realizovali svoje ideje u okviru Vašeg projekta. Dakle, potrebno je svakoga potpisati na način kako je učestvovao u projektu. I to bi naravno trebalo da stoji u zaglavlju vesti. Na kraju može da ostane ono što ste i napisali u zahvalnici svojim asistentima, onako neformalno u znaku dobrog duha i raspoloženja. Idejni tvorci i organizatori izložbe takođe bi trebalo da budu navedeni u zaglavlju. Dakle, kao impresum knjige sa jasnom hijerarhijom. Konačno, meni se niste ni zahvalile, bez obzira što sam na poziv i uz dozvolu Vaših asistenata održao dva predavanja i učestvovao u radionici. To nije samo Vaša odgovornost već i njihova i zato Vam je, što se kaže, pola oprošteno, jer niste imali (čast izuzecima) od koga da naučite, a ona druga polovina ipak ostaje, jer ste to mogli da čujete od mene tokom vašeg školovanja. Ono što je nedopustivo, to je da sam na Vašu manifestaciju pozvan tako što mi je uručena pozivnica za prof. Đukanovića, a meni je onako usput rečeno da dođem ako hoću. To ne da je nevaspitano već je i bezobrazno, ne zato što sam ja asistent koji je zaboga učestvovao u radu sa studentima, već zato što je to ispod svake elementarne pristojnosti. Možda ja i ne zaslužujem opušteno zahvaljivanje, ali sam ja formalno učestvovao u Vašem projektu kao predavač i konsultant. Da li sam pomogao studentima to pitajte njih, ali sam video da su lepo razradili neke od ideja o kojima smo diskutovali. Na žalost, koliko se sećam Vi niste bile na predavanjima, a da ste bile dobile bi ste korisne informacije za metodologiju o kojom sam Vam gore govorio. Ovako, poslale ste mi negativnu poruku koja je prepreka bilo kakvoj daljoj konkretnoj saradnji.

Kao što Vidite, svet nije tako jednostavan i sačinjen je od niza poruka. Vi sa jedne strane, Žiri sa druge strane, IKS, UPAS, Fakultet i ko zna ko još sa beskonačno strana. Sloboda se ne sastoji u tome da budete slobodni, već da na jedan artikulisan i društveno prihvatljiv način komunicirate i razmenjujete iskustva i znanja. Zato, ovaj odgovor-pismo shvatite krajnje ozbiljno i dobronamerno. Ovde ima jako mnogo pouka za sve Vaše kolege studente, ali bogami i za moje kolege, te ih sve pozivam da pročitaju ova tekst.

Na samom kraju želim da pohvalim Vaš mladalački entuzijazam da promenite svet oko sebe. Neko će reći da je to utopija, ali vredi pokušati. I ja to radim i zato Vas dobro razumem.  I ovo što sada radimo je u kontektu toga. Veoma cenim Vaš osećaj za društvenu odgovornost i želju da pomognete profesiji. Znajte, možete joj pomoći jedino ako radite na sebi i ako šaljete dobre vibracije. To često nije lako postići, jer Vas život poneki put natera da budete hladni kao led i oštri kao sablja. Dakle, precizni, jasni i bez uvijanja.

Napredujte!

Aleksandar Bobić
Sačuvana
Djulsa
novajlija
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Септембар 15, 2009, 10:47:33 »

Moram pre svega da kažem da sam presrećna što Salon postoji. A da ima mana – ima. Ko se od nas ponudio da pomogne? Ja jesam, ali pre dve godine. Kad je trebalo da održim obećanje, nigde me nije bilo. Jedva sam se nekako pojavila. A verujem da su organizatori odradili ozbiljan posao.

Propusti su razni. Nadam se da će poslužiti za nauk. Hajde da odmah izvučemo neke zaključke, da nađemo rešenja, donesemo odluke i napravimo dugoročni plan.

Za početak, valjalo bi da odmah napravimo sastanak. Da tu iskorače svi mišići, cvećke i ježići koji sa sigurne daljine piskaraju obasjani svetlom monitora. Daj da se za guše uhvatimo, pa još uvek smo ljudi!

Ja prva ne bih smela da ustanem. Pri samoj pomisli da će svi da se okrenu ka meni srce počne nekontrolisano da mi lupa.

Zato i nisam otišla u estradu. A nije da nisam imala odgovarajuće kvalitete.

Elem, bavim se pejzažnom arhitekturom i volela bih da više ljudi razume šta je to i da mi se obraćaju sa dužnim poštovanjem. Da radim svoj posao i da zarađujem normalnu platu. Dajem sve od sebe da struku promovišem u najboljem mogućem smislu. Zato i sve vas molim da ne pravite cirkus koji ceo svet gleda. Hajde da to raspravimo u nekom podrumu, ili u gustoj šumi, ako smo već neki prirodnjaci, a ne u svemiru interneta. A kad izađemo pred ljude da se iskezimo i rukujemo i tapšemo po ramenu... Ma znate svi kako to političari rade. Zašto da svet gleda bruku?

Da se vratim na Salon? Stvarno su veliku zbrku napravili time sto su 2 puta dali GRAND PRIX. Ne sećam se ni nekog objašnjenja.

Po mom mišljenju, trebalo bi da se pri nagrađivanju razdvoje profesionalni radovi iz Srbije od onih iz inostranstva. To je ipak nešto što je teško da se poredi, jer polazište nije isto. Koliko smo snishodljiv narod, odsad pa zauvek će pobeđivati stranci. Naši ljudi će biti sve više isfrustrirani takvom konkurencijom i pojavljivaće se u sve manjem broju. A organizatori će ponosno čitati broj inostranih učesnika. Dovoljno je da se radovi podele na te dve skupine sa svim navedenim kategorijama (neće to mnogo da košta, ipak su to samo plakete odštampane na malo debljem papiru). A da GRAND PRIX dobije najbolji od najboljih, računajući i studentske radove.

Stvarno mislim da je moguće da neko u studentskoj dobi pokaže genijalnost, zašto ne bi bio i nagrađen?

Tako bih ja, teoretski, mogla da dobijem nagradu za najbolji projekat, nagradu za najbolji realizovani projekat i na kraju GRAND PRIX. I da uramim 3 plakete u jedan landscape ram, slikam se pored i šaljem kumovima u inostranstvo. Da vide od čega da živim.

Imam još jedan predlog: ovi najglasniji tj. ovi koji su najviše reči potrošili pišući o ovoj temi bi trebalo da čine sledeći žiri.

Ne računajući mene, ja sam u niskom startu za GRAND PRIX. Ili GRAND PARADU?

A ako je Salon internacionalnog karaktera, zar ne bi trebalo da i žiri bude mešovit? Možda bi onda i neko iz srpske ekipe dobio plaketu, jer je tuđe uvek slađe? Mada, žiriranje, pored časti, podrazumeva honorar, a kod nas se samo volontira, ne bi stranci to razumeli.

A ’nagrada publike’ npr? Samo ne znam kako da se glasa. Neko bi mogao da dovede mnogobrojnu porodicu i komšiluk i kako to već ide...

Toliko, drage moje kolege. Nadam se da sam vaša razmišljanja pokrenula u željenom smeru.
Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Септембар 16, 2009, 12:28:15 »

da,draga koleginice,

propusti su razni vec godinama i sve se sapuce - u,  sada je po prvi put izneto javno i eto bedaka,

i neka je, 

kolega Bobic je SUPER u pravu sa svim cinjenicama.

pitanje za predsednicu udruzenja i UO/ ko god da je tamo / ;

- da li ce nama UPAS ili UO nadoknaditi materijalnu ostetu - za  radove koji su na  I i II salonu UPAS uredno predati, a nikada nisu  na kucnu adresu  /postom ili kako vec / poslati  ?

a  kako sam saznala jako su osteceni... secate se....kao osteceni nisu bili predati, ni bili izlozeni ? o cemu se radi ?

Nadam se da će na to odgovoriti  predsednica udruzenja Andja J. a ne Dragan V. ...jer ako mi Andja odgovaramo propisima za salon, zasto predsednica UPAS  ne postuje energiju - rad i materijal koji se ulaze da Salon  bude ostvaren - o ekonomiji posla da ne pisem i cimanju  za dimenzije panela  i rokove , koji se menjaju iz nedelje u nedelju ...i odbijaju svaku saradnju kolega u Srbiji  i  inostranih kolega sa Srbijom / mogu par primera da navedem ..kolega  iz zemlje i inostranstva sa kojima sam bila u kontaktu u vezi II i III Salona PA /

eto ja trazim ostetu tj.da mi UPAS vrati  novcanu nadoknadu za sve 
panela unistene tj. panele koji nisu vraceni sa I ,II salona
PA. i  naravno da se sa III salona vrati neosteceni panel  na kucnu adresu

Ako se sve isfiltrira, zaključak je da UPAS u skorasnje vreme sazove sednicu i promeni predsednika-cu  i UO  i onda  uradimo  dugoročni plan udruzenja kao svako normalno udruzenje pejzaznih arhitekata ili drugih srodnih  struka  u svetu i realizujemo isti .

isto Salon treba kao manifestacija da se nastavi ali u boljem  kvalitetnijem i kreativnijem svetlu, sa dosta motivacije za dalji rad na polu Pejz.Arhitekture u Srbiji i sire ..ovako se samo brukamo.

pozdrav

ps.ja jos uvek nisam videla katalog, ali cula sam da je jako los, na jako niskom nivou  i to je vec prica za sebe ...
« Poslednja izmena: Септембар 16, 2009, 12:46:02 suzana » Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Септембар 16, 2009, 03:52:22 »

Suzana, molim da svoj lični sukob sa Anđom više ne prenosiš na ovaj forum, jer na ovom forumu ima i ljudi koji zaista nisu u toj priči, a ti si, bogami, uzgred i njih 'potkačila' misleći da jesu.

Što se tiče radova sa prethodnih Salona, ko god je hteo da uzme svoje radove - uzeo ih je i može da ih uzme.

« Poslednja izmena: Септембар 16, 2009, 11:20:01 gradinar » Sačuvana
suzana
mlađi član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Септембар 16, 2009, 11:34:29 »

ne, opet ne citas kao sto je napisano prozivam predsednicu uderuzenja  UPASrbije  ANDJU J.,  a ne   gospodju Andju J.  u tome je razlika...

jer predsednica :Predsednik UPAS-a:

* Rukovodi radom Udruženja i odgovoran je za rad UPAS-a;
    * Predstavlja i zastupa UPAS-a;
    * Potpisuje službena akta i dokumenta UPAS-a;
    * Stara se o izvršenju finansijskog plana;
    * Utvrđuje predloge akata koje donosi Upravni odbor;
    * Ostvaruje saradnju sa drugim organizacijama;
    * Vrši dužnosti i ovlašćenja poslovodnog organa u skladu sa zakonima;
    * Stara se da se poslovi Udruženja pejzažnih arhitekata obavljaju u skladu sa Zakonom, Statutom i odlukama Skupštine, Upravnog odbora i drugih organa UPAS-a;
    * Koordinira rad Upravnog odbora, Agencije za profesionalnu delatnost i komisija.

« Poslednja izmena: Септембар 16, 2009, 11:50:26 suzana » Sačuvana
gradinar
Global Moderator
iskusan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Септембар 16, 2009, 11:53:13 »

Onda ove diskusije treba premestiti u forum "O Udruženju". Dakle, ko hoće da diskutuje o Upravnom odboru, predsedniku i sl. tamo je mesto. Otvorite novu temu. Ako ne, onda će to učiniti moderator, kao i premeštanje svih diskusija koji se time bave na to mesto.
« Poslednja izmena: Септембар 16, 2009, 11:55:57 gradinar » Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!