suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Септембар 23, 2009, 09:31:58 » |
|
ok. sada treba iskoristiti izjavu sefa komisije 'pišite u vašu licencu šta god hoćete', i mislim da je to resenje pored svega sto ste vec uradili , samo ostrije i bez objasnjenja, sta i kako radimo...jednostavno zatraziti samo promenu naslova licence. koja se menja u naslov..........recimo ili neka ostane .373: Odgovorni projektant za pejzažnu arhitekturu 474: Odgovorni izvođač radova za pejzažnu arhitekturu[/b] a ne cekati da nam oni opet po njihovom daju neki novi naslov , a sami cemo da finansiramo izradu novih pecata i tu ih oslobodite materijalne ,novcane duznosti.
jaoo, kako je sve prosto a vi pravite paniku..sve je vec receno, i dato vam- nam je zeleno svetlo ...skoro gotovo samo konkretno sada postaviti na papir - dopis naziv licence 373 i 474 kako bi oni opravdali sastanak i rekli, zakljucili pejzaznim arhitektama od sada naslov licence i na pecatu je tj.glasi,pise se 373: Odgovorni projektant za pejzažnu arhitekturu 474: Odgovorni izvođač radova za pejzažnu arhitekturu
zato, uradite opet u toku ove nedelje novo pismo i uradite opet i sledece nedelje posaljite novo pismo... ; zatrazite samo promenu naslova licence, prepis zvanja puno ime nase profesije, diplome gde ce se u naslovu licence - pecata napisati, procitati cuti, pejzazna arhitektura... jer je i salon pejzanih arhitekata bio a ne salon ing.ozelenjenih prostora...i td. i td.
mislim da vam - nam je sada sve dato samo treba reagovaati i definisati da se nazivi licence u 2009 godini promene i glase, a ne cekati sta i kako ce oni -komisija resiti, nego slati pisma i traziti sastanak - sastanke...a ako ste ti i gosp.Andja umorni od svega imenovacemo i poslacemo nove predstavnike..mozda su interesantniji IKS
za sada neka ostanu i ovi naslovi ali molim vas konsultujet se i sa ostalim kolegama mail postom kao sto sam i napisala u proslom pismu
ja prihvatam i ovo samo da ne vidim ozelenjavanje ...ozeljeni rostori , ozeleniti prostore...i td
373: Odgovorni projektant za pejzažnu arhitekturu 474: Odgovorni izvođač radova za pejzažnu arhitekturu
ostalo odbraniti zvanje, naslov licence je na - u projektu, lako je uraditi projekat ako znas i dokazujes ko si i sta je pejzazna arhitektura.
ne krivim ja upravni odbor UPAS ali se cudim kako da se za 3-5 god. ne menja situacija i da niko jos sem mene i tebe ne diskutuje i ne bori se za promenu naziva licence, a svi nesto rade na polju pejzazne arhitekture, tacnije ispada da radimo van zakona sa drugom profesijom i svi pravimo krivicna dela, postupak za sud jer lupamo neke druge pecate studija koje ne postoje.. ako se bavimo ozelenjenim prostorima tj. ozelenjavanjem a imamo III salon PA sta je onda tacno..zvanicno ...ispravno
isto, zasto komisija za strucni ispit ne podrzi UPAS i dostavi pismo u kojem stoji sta se i na strucnom ispitu polaze...M.Sekulic je tu najaca kao clan komisije kao jedini pravi pejzani arhitekta, postavljena op strane ministarstva,zato iskoristimo sve sto vec imamo a ne sta nam oni daju a reci cu ti zasto nisu aktivirani u sve ovo , zato sto ih predesdnica nikada nije pitala za strucnu pomoc i saglasnost , ako gresim ispravi me ? zakljucak sam donela na osnovu svih dosadasnjih prepisa...reakcija u vezi licence...i ne kacite se sa arhitektama vidi samo kritiku 31 salona arhitekture 2009 g. tekst kustosa Abramovic rece o arhitekturi , arhitektima Srbije i sve je jasno / gde su , kakvi su i cime se bave/ .
sve je jako konfuzno i nestvarno, da je zalosno i bolno imati IKS i davati toliku lovu IKS, a nismo to sta mislimo i znamo da jesmo.
takodje, ja ne prozivam UOUPAS vec predsednicu UPAS koja mora prvenstveno da komunicira sa clanovima udruzenja jer nismo mi zbog nje clanovi udruzenja UPAS vec je ona zbog nas na toj stolici.
pozdrav
ps. daj da resimo ovu sramotu oko naslova licence jer je jako nepismeno i bruka za celu IKS i Srbiju a ne samo nas, ako treba pronadjimo i zatrazimo i satanak u ministarstvu kod. ministra Dulica
pss. izadjimo iz-sa foruma , daj mail postom da malo aktiviramo kolege - sumljam da neko od njih prati forum...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Септембар 24, 2009, 11:03:49 suzana »
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Септембар 25, 2009, 06:53:50 » |
|
nesto novo u vezi licence 373 i 474 kod udruzenja UPAS i IKS ?
373: Odgovorni projektant za pejzažnu arhitekturu 474: Odgovorni izvođač radova za pejzažnu arhitekturu
PITANJA U VEZI OPISA LICENCI
Postovani, Molim Vas da mi odgovorite da li i kada treba da pocne sa radom Komisija za opis,predlog i preimenovanje licenci. Obzirom da se kolege pejz.arhitekte koje imaju licencu 373 ,ne dobijaju poslove za koje su strucni ,jer nesto sa ovim opisom nije u redu, a deo posla pejz.arh. stoji i u opisu za arhitekte -projektante.Zato je neophodno naci nacina da se ovi problemi prevazidju.Predstavnici UPAS su veoma raspolozeni ispremni za saradnju. Nije u redu da samo arhitekte zive od projektovanja ,treba to omoguciti i npr.pejzaznim arh. Kao predsednik strukovnog udruzenja imam mogucnosti da sagledam ovaj problem na nivou Srbije ,jer mi se u zadnjih meseci sve cesce javljaju kolege sa ovakvim problemom. Srdacno vas pozdravljam Predsednik UDRUZENJA PEJZAZNIH ARHITEKATA SRBIJE Andjelka Jevtovic,dipl.inz.pejz.arh.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Септембар 26, 2009, 12:29:54 » |
|
Sledeće nedelje bi trebalo da bude sastanak arhitektura - pejzažna arhitektura. Teme: - problem negiranja opisa PA licence od strane arhitekata - uvlačenje zelenila u arhitektonsku licencu - terminološki nesklad
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Септембар 26, 2009, 07:11:30 » |
|
divno, Dragane unapred hvala , jer ces nas obavestiti preko foruma
ali da li ce nas zavnicno i konacno, o ishodu sastanka i konataktu sa IKS obavestiti predsednica UPAS Andjelaka J. ? moze to uz mail postu i naravno preko www / aktuelno / kao clanove UPAS ?
ocekujemo izvestaj, razradjen u detalje kako pristaje predsednici UPAS.
pozdrav Suzana
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Септембар 26, 2009, 07:30:45 » |
|
sugestija Sledeće nedelje bi trebalo da bude sastanak arhitektura - pejzažna arhitektura. Teme: 1- problem negiranja opisa PA licence od strane arhitekata
2- uvlačenje zelenila u arhitektonsku licencu[/s] 3- terminološki nesklad
zameniti podhitno naslov 2-uvlačenje zelenila u arhitektonsku licencu, u naslov TEMU 2- uvlačenje pejzazne arhitekture u arhitektonsku licencuda pod tackom dva 2- uvlačenje zelenila u arhitektonsku licencu hitno na bilo koji nacin preformulisete, izostavite i slovo Z od zelenila, a kamo li rec zleno, zelenilo , ozeleniti,ozelenjavanje... i td . tacnije bez predugackog objasnjenja / ko, sta, gde , skim ...radi ili zna da radi /, zelenilo to je deo pejzazne arhitekture, ali ne i obaveza pejzaznih arhitekata da u svoj dizajn imaju zelenilo, mi radimo i parter, osvetlenje,mobiliar... konkretno socio-istoriske,ekonomske, ekoloske i kulturoloske,umetnicke aspekte drustva kroz urban i rural pejzaz zato zameniti tacku ili temu br.2]uvlačenje pejzazne arhitekture u arhitektonsku licencu .. molim Vas bez Z i zelenila u bilo kom obliku, ali sa definisanjem studija, profesije, diplome , profesionalizma i SALONA PEJZAZNE ARHITEKTURE Pejzaznih Arhitekata Srbije.
1- problem negiranja opisa PA licence od strane arhitekata
opis licence -sami pejzazisti je treba opisati i dostaviti IKS / njima /, ali kada se prvo nama kolegama obrati predsednica ili predstavnik UPAS tacnije svim pejzaznim arhitektama Srbije koji su ili nisu /ne moraju svi P.Arh.biti clanovi udruzenaj UPAS / i uz nase podpise u IKS moraju kao takav opis za licencu 373 i 474 da prihvate.
tacnije ovde je tema ; problem negiranja predsednice UPAS svih kolega u cije ime pise, govori u IKS,
dajte vec jednom predsednice UPAS i nama pejzanim arhitektima,clanovima UPAS VAS prilog upucen IKS, ako nije u pisanoj formi, napisite nesto i postavite na www UPAS i poslajite na mail postu, da bi i mi znali sta vi radite i trazite tamo u nase ime, mozda se izmedju sebe kao pejzazisti za neke stavri i ne slazemo.
Da Vas podsetim NISMO MI CLANOVI UDRUZENAJ UPAS ZBOG VAS - VI STE PREDSEDNICA UPAS ZBOG NAS
molim Vas predsednice UPAS dostavite nam NESTOOOOOOOOOO zakon,statud..studija UPAS... iz kog izvora to uzimate i nosite dalje i u nase, moje ime IKS.
inace ako se ne odazovete na saradnju a vec cinite kontakte u IKS i sire, dajete strepnju svima nama clanovima UPAS, sta i kako predstavljate UPAS i nas kao pojedince u drustvu pejzane arhitekte Srbije a niste se obratili svojim kolegama i clanovima UPAS .
to je prva sramota Vas kao predsednice i nas clanova UPAS,
vase IGNORISANJE kolega clanova UPAS i kako onda da Vas u IKS cene ili NAS ostale pejzaziste kada znaju za Vasu losu komunikaciju i lose zalaganje u Udruzenju tj. sa kolegama u UPAS.
3- terminološki nesklad ili NE-profesionalizam / Ne-kolegijalnost svih teh.srodnih struka ; planera, urbanista, arhitekata i pejzaznih arhitekata [/i] ali i dodajem i da za to su krive mnoge nase kolegekoje i ne rade pejzaznu arhitekturu vec .... zato preskocite to..
cilj sastanka je zatraziti promenu naziva licenci 373 i 474 u IKS, kao sto nam studije daju dipolomu tj ceo svet naziv PEJZAZNI ARHITEKTI...ili dip.ing PEJZAZNE ARHITEKTURE , a ne zasedati i objasnjavati ..jer nikad kraja sednicama i naravno honorarima za svaku sednicu,sastanak....njima to odgovara ali nama ne .
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Септембар 26, 2009, 11:00:39 suzana »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Септембар 26, 2009, 11:10:33 » |
|
Suzana, ja se trudim, ali izgleda da se ne razumemo...
To što sam napisao kao 3 teme za razgovor nije nikakav zvaničan dnevni red pa da se menja naslov koji ti tražiš... Nema dnevnog reda, već sam samo hteo tebi i čitaocima ovih diskusija da pojasnim tri stvari koje su se do sada pokazale kao problematične i koje treba razmotriti s njima. Možda će se pričati o još nečem... I na tom sastanku nema dnevnica, jer je on samo kolegijalni dogovor radi uspostavljanja boljeg razumevanja, jer je to neophodno. Postoji jedan dogovor koji je postignut na nivou UIA (svetsko udruženje arhitekata) i IFLA (svetsko udruženje pejzažnih arhitekata), i pokazali smo taj ugovor i ljudima u IKS. Taj ugovor su dobili i svi članovi UPAS mailom pre više od godinu dana. To je bila jedna od osnova za zahtev za ovaj sastanak, i to se dopalo svima u IKS.
Uzgred, "zelenilo" kao tema je nešto što je veliki broj kolega pokrenuo na prethodnoj sednici skupštine UPAS (jer se ne slažu da to bude u arhitektonskoj licenci, i smatraju da je to bitno). Znači, diskusija i o tome ima višestruko opravdanje...
-----
Drugo, ovo je FORUM... - što označava javnu, slobodnu diskusiju i razmenu mišljenja, u kratkoj formi. Dakle, ne treba se hvatati za reč i voditi diskusiju kao na kakvoj političkoj sednici ili (još gore) u sudnici. Što znači da ovaj forum ne treba zloupotrebljavati u tom smislu i od jedne slobodne razmene mišljenja pretvarati ga u mučnu formalnu raspravu.
Kao global moderator ovog foruma i začetnik većine tema, nisam upotrebio pravo moderatora da zaključavam teme ili brišem diskusije. Zbog toga molim sve učesnike da diskusije budu kratke, pozitivnih poruka i bez osuđivanja...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Септембар 26, 2009, 11:45:52 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Септембар 27, 2009, 12:39:08 » |
|
- slobodna diskusija i razmena mišljenja, u kratkoj formi -da je mucno , mucno je biti prjzazni arhitekta u Srbiji / pisem iz iskustva / takodje i kao clan UPAS, gde ti se niko od predstavnika UPAS ne obraca zvanicno, u punoj formi -mail postom ili koristi www.UPAS vec preko foruma sto se mene tice obrisi sve poruke, prepiske i reakcije, ali pomisli da nisi tamo gde jesi, i da NE ZNAS sta se desava u udruzenju UPAS i u IKS,a u Srbiji zivis i radis ..../ ne zaboravi da sam ja dostavila pismo i reakciju da ce komisija IKS od sep.2009 opet da zaseda i da je nova sansa za promenu naslova nepismene nam licence 373/, takodje da sam dobila pismo IKS -Vranja, a da nas clanove UPAS predsednica A.J nije obavestila o kontaktu sa IKS i njenim cudnim mail pismom . Naravno procitao si pismo predsednice UPAS vise puta / o cemu je pisala ni sama nije znala / niti zna /, dok joj ti nisi priskocio i pogurao i opismenio susret sa IKS, koristeci izvore UIA (svetsko udruženje arhitekata) i IFLA (svetsko udruženje pejzažnih arhitekata) i program studija Pej.Arhitekture i td... / za ovo me ne mozes ubediti da nisam u pravu / takodje smesno je i zalosno nadalje voditi razgovor na bilo koju ozbiljnu temu pejzazista, ako stvarno cupamo rec po rec iz foruma zahvaljujuci tebi, a nedobijamo zvanicen informacije iz UPAS kao clanovi UPAS. zato kratke, pozitivne poruke i bez osuđivanja nazalost nece biti na forumu i sijtu UPAS, sve dok se kao predstavnici UPAS u 2009g na obratite kolegama i zajedno kao odrasli ljudi-profesionalci ostvarimo pozitivnu komunikaciju u samom udruzenju UPAS i promenimo situaciju u kojij smo ...za pocetak naziv licence 373 . .... hvala na reakciji pozdrav Suzana Stankovic Aleksic ps. da se ne razumemo - ne razumemo se jer ja sam vrlo -vrlo ozbiljna kada je pejzazna arhitektura u pitanju zato uvek i sada trazim i nadam se da cu-cemo u buduce biti vise i zvanicno od predsednice /predsednika UPAS - ko god da je / obavesteni o svakom koraku / uspehu ili padu /UPAS kao i desavanjima gde se protezu nasa imena kao clan UPAS. konkretno preko sijta www UPAS i mail poste pss. ako su i zelenilo arhitekte prepisale svojoj licencu skoro da nisu pogresile, jer gde su silne pejzane arhitekte do sada bile i gde su sada ..pa okreni se malo i pogledaj kakav je eksterijer u Beogradu i celoj Stbiji. A kad sam vec kod Srbije znate li vi iz Beograda situaciju pejzaznih arhitekata u Srbiji ili samo u Beogradu, a da nisu pri gradskom zelenilu ili u Srbija sume zaposleni ? izadjite malo iz Beograda pa vidite da i poljoprivredni inzinjeri projektuju ili rekonstruisu gradske parkove i javne otvorene prostore u Srbiji ...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Септембар 27, 2009, 09:40:57 suzana »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Септембар 28, 2009, 01:42:43 » |
|
Suzana OK. Ovo je korektnije i iskrenije pismo i tako možemo da se razumemo. Hoću reći, da izvestan 'napadački ton' koji se osećao u nekim prethodnim tvojim pismima nije doprineo pozitivnoj i kreativnoj atmosferi, pa su zato odgovori koje tražiš od predsednice UPAS i izostali. Ali o tome mogu nastaviti diskusiju u okviru foruma "O Udruženju"...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Септембар 28, 2009, 02:34:37 » |
|
negativno, NE-sme ona da bira kada i kome ce da se javi, mora svakome i uvek, ko god da pise, prica...ponasa se ispravno ili ne, predsednik treba da je zainteresovan za UPAS, da je neutralan i 'diplomata' i cigra -ziva vatra da nosi toliko i vise clanova UPAS i ispunjava svoju obavezu. ali ostavimo to za sada tj. predsednicu UPAS A.J . koja mora prvenstveno da komunicira sa clanovima udruzenja jer nismo mi zbog nje clanovi udruzenja UPAS vec je ona zbog nas na toj stolicposto se ne snalazi ni posle toliko godina, oprosticemo joj jos koju nedelju- pa cemo je smeniti na prvoj skupstini UPAS . imamo dokaze da ignorise kolege i ne snalazi se u svim situacijama UPAS tj, nije kreativna i pozitivna atmosfera sa Andjom J.kao predsednicom to osecamo po odavno . pozdrav ps.obavesti nas mail postom o svemiu i daj te predloge za naslov-e licenci 373 i 474 posalji kako bi se i ostale kolege ukljucile u sve ovo pss. samo molim za prevod i objasnjenje ovog pisma , a drugi put i na drugoj temi feruma "O Udruženju" i sednici UPAS .... cu o pismu i uvredama koje je predsednica meni uputila From: Andjelka Jevtovic To: info@ingkomora.rsCc: svetlana.djordjevic@ingkomora.rs ; vera.jurjec@ingkomora.rs ; vesna.stojanovic@ingkomora.rs ; irena.rasovic@ingkomora.rs ; olga.milosavljevic@ingkomora.rs ; vera.bubonja@ingkomora.rsSent: Thursday, August 13, 2009 2:41 PM Subject: PITANJA U VEZI OPISA LICENCI Postovani, Molim Vas da mi odgovorite da li i kada treba da pocne sa radom Komisija za opis,predlog i preimenovanje licenci. Obzirom da se kolege pejz.arhitekte koje imaju licencu 373 ,ne dobijaju poslove za koje su strucni ,jer nesto sa ovim opisom nije u redu, a deo posla pejz.arh. stoji i u opisu za arhitekte -projektante.Zato je neophodno naci nacina da se ovi problemi prevazidju.Predstavnici UPAS su veoma raspolozeni ispremni za saradnju. Nije u redu da samo arhitekte zive od projektovanja ,treba to omoguciti i npr.pejzaznim arh. Kao predsednik strukovnog udruzenja imam mogucnosti da sagledam ovaj problem na nivou Srbije ,jer mi se u zadnjih meseci sve cesce javljaju kolege sa ovakvim problemom. Srdacno vas pozdravljam Predsednik UDRUZENJA PEJZAZNIH ARHITEKATA SRBIJE Andjelka Jevtovic,dipl.inz.pejz.arh.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Септембар 28, 2009, 02:51:19 suzana »
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Октобар 14, 2009, 11:36:41 » |
|
nesto novo u vezi licence 373 i 474 kod udruzenja UPAS i IKS ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #25 poslato: Октобар 15, 2009, 02:25:07 » |
|
Ima nekih novosti... Na poslednjem sastanku glavne komisije za licence u IKS se desilo sledeće:
- na opise posla za licence 373 i 474 koje je dostavilo UPA nije bilo primedbi na glavnoj komisiji (za razliku od prethodnih perioda); - arhitekti su prihvatili da izbace termin "zeleno" iz svog naziva licence, ali i dalje su ostali pri terminu "...uređenje slobodnih prostora..." u svojoj licenci, pozivajući se na Zakon gde sa na jednom mestu pominje termin "uređenje slobodnih prostora"; - insistirali su da i mi koristimo isti termin, kao "usklađen" termin koji će se koristiti u obe licence (arhitektonskoj i našoj), tako da novopredložen naziv za naše licence glasi: "373/474/ Odgovorni projektant /izvođač/ za pejzažnoarhitektonsko uređenje slobodnih prostora"
Predlozi svih licenci će biti uskoro okačeni na sajt Inženjerske komore, sa kompletnim opisima i biće na javnoj raspravi...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Октобар 15, 2009, 02:29:39 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #26 poslato: Октобар 15, 2009, 02:28:10 » |
|
Moj lični stav o ovome je:
- nisam srećan zbog termina "slobodni" (predlagao sam i ranije pismeno obrazlagao, ako već mora da se koristi neki termin sa nazivom "uređenje..." onda neka bude "otvoreni prostori"), ali su se oni uhvatili naopakog termina "slobodni" koji je nekako zalutao u Zakon i insistiraju na tome...
- dobro je što se termin "pejzažna arhitektura" ("pejzažnoarhitektonsko") konačno pojavljuje i konačno će se iznad licence u naslovu pojaviti "dipl. inž. pejz. arhit."
- dobro je što je prihvaćen opis licenci koji je prilično detaljan i odnosi se na sve čime se PA bavi (a ne samo na zelenilo, "ozelenjavanje" i sl.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana
mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #27 poslato: Октобар 18, 2009, 08:26:18 » |
|
konacno nesto, slazem se sa tvojim,tumacenjem.. i najbitnije tj.konacno da u naslovu stoji pejzazna arhitektura.
obavesti sta i kako dalje..ali i ostale kolege mail postom - posto predsednica nece a to joj je zadatak izmedju ostalih obaveza UPA
kada se ravna raspreva u IKS zavrsi daj da zamenimo pecate
pozdrav suzana
ps.arhitekti nece da skinu naslov jer oni tezgare na osnovu toga tj.skidaju nam poso ali samo u Srbiji nailazimo na takve probleme..nazalost a mnogi od nas bi mogli i malo kreativnije i profesionalnije da rade svoj posao tako da cemo opravdati licencu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gradinar
|
 |
« Odgovor #28 poslato: Октобар 18, 2009, 07:27:59 » |
|
Da slažem se...
Što se tiče zamene pečate, nema potrebe da se oni menjaju (jer tamo i ne piše naziv licence već samo lični broj). Menjaće se samo onaj plastificirani papir-licenca na kojem stoje podaci sa nazivom licence. Kolko sam čuo, neko je tamo postavio i pitanje troškova zamene, pa su čak predložili da to bude nova licenca sa novim brojem, pa da se podnose novi zahtevi i sl. gluposti. Međutim, toga neće biti jer je razjašnjeno da nama ne treba nova licenca već modifikacija 373/474. Pošto troškovi nisu veliki (samo štampanje i plastificiranje, što ne bi trebalo da košta više od 100 dinara po komadu) troškove će verovatno snositi IKS, a dok svi ne zamene licence, napraviće se odluka da je stara 373/474 i nova 373/474 istovetna licenca koja važi i dalje... No, pošto je administracija spora, biće dobro ako ta procedura počne do Nove godine... U svakom slučaju, tamo u IKS treba da se održi još jedan sastanak, pa će onda to ići u javnost... Dakle, ovo obaveštenje je još uvek nezvanično i molim kolege da ne idu u IKS radi zamene dok ne dobiju zvanično obaveštenje!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Октобар 18, 2009, 07:29:34 gradinar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
suzana