Poziv na Radionicu o implementaciji Evropske konvencije o predjelima i CEMAT simpozijum

S ponosom Vas obavještavamo da će se od 02. do 04. oktobra održati Radionica o implementaciji Evropske konvencije o predjelima i CEMAT simpozijum, na Cetinju u hotelu Grand, u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na simpozijumu će učestvovati predstavnici 47 zemalja ćlanica Savjeta Evrope.

Riječ je o radionici i simpozijumu koji se redovno organizuju u jednoj od zemalja članica Savjeta Evrope i najznačajniji su sa aspekta prostornog planiranja i planiranja predjela između ostalog zbog razmjene iskustava i jačanja međudržavne saradnje. Na radionici će svoje prezentacije izložiti najpoznatiji evropski eksperti iz oblasti planiranja prostora i predjela. Tema ovogodišnjeg simpozijuma jeste „Prostor budućnosti: identifikacija i analiza predjela, stanje u demokratiji“ („Territories of the future: landscape identification and assessment, an exercise in democracy“).

U programu simpozijuma predviđene su i prezentacije uspješnih projekata. Ako imate zainteresovanih pozivamo Vas da do 15. septembra 2013. dostavite predlog prezentacije u trajanju od 15 minuta, kako bi Vas uvrstili u program Simpozijuma.

Predloge prezentacija poslati na kontakt e-mail: vuk.markovic@mrt.gov.me