„Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture“ u Hrvatskoj

U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata putem niza predavanja i događanja i u Hrvatskoj se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture.

 Tradicionalno obilježavanje svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture započelo je 2006. godine, kada je Međunarodna federacija krajobraznih arhitekata – IFLA (International Federation of Landscape Architects) proglasila mjesec travanj svjetskim mjesecom krajobrazne arhitekture. Tom  je prigodom dr. Diane Menzies, predsjednica IFLA-e, poslala jasnu poruku: „Ovo je jedinstvena prilika za našu strastvenu struku, krajobraznu arhitekturu, da pokaže svoje mogućnosti i poveže sve grupe diljem svijeta koje se njome bave“.

Mjesec krajobrazne arhitekture od velike je važnosti za sve stručnjake koji se bave krajobraznom arhitekturom. U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata putem niza predavanja i događanja i u Hrvatskoj se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture.

Svi zainteresirani građani grada Zagreba i njihovi posjetioci će moći uživati u šetnji parkovima Novog Zagreba, tzv. “Plavom potkovom” te sudjelovati u nizu od ukupno devet predavanja s područja krajobrazne arhitekture. Od predavanja izdvajamo ono prof. dr. sc. Sonje Jurković, „Likovnost krajobraza i estetika krajobrazne arhitekture“, zatim za nešto širu publiku zanimljivo predavanje  Željke Kolak, mag.ing.prosp.arch „Zelena gradnja za urbani odmor“, a kao posebost željeli bi smo istaknuti i film “Dubrovački renesansni vrtovi” autora dr. sc. Brune Šišića.

Cilj ove manifestacije je približiti krajobraznu arhitekturu svim zainteresiranima te senzibilizirati javnost i razviti svijest o održivom razvoju, važnosti krajobrazne arhitekture te zaštiti okoliša i prirode.

U suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata, Odborom za krajobraznu arhitekturu, predavanja su uvrštena u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Dođite i proslavite s nama svjetski mjesec krajobrazne arhitekture!

http://hdka.hr/2013/04/svjetski-mjesec-krajobrazne-arhitekture-travanj-2013/

Veselimo se Vašem dolasku!

U privitku možete preuzeti raspored događanja (pdf, jpeg.) i poziv!

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata
Meksička 1
Zagreb
hdka@hdka.hr
Croatian Association of Landscape Architects (CALA)
www.hdka.hr

najava_teaser_2poziv_svj_mj_kraj_arhplakat_FINAL_A4