Retrospektiva Salona Pejzažne arhitekture u Subotici

U Subotici je od 18.02. do 02.03.2014., u Galeriji Otvoreni univerzitet, održana retrospektivna izložba svih pet dosadašnjih Salona PA.

Organizatori izložbe su Grupa „Drvo po drvo“ i Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije.

Otvaranju Izložbe su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Subotice: Direkcije za izgradnju Grada, Službe za zaštitu životne sredine, Javnih komunalnih preduzeća: Gradska čistoća i zelenilo, Palić-Ludaš, Zavoda za urbanizam, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Politehničke škole – odseka za pejzažnu arhitekturu.Izložbi su takođe prisutvovali veliki broj kolega, studenata, osim iz Subotice i iz Novog Sada, Zrenjanina i građana koji su pokazali visok nivo interesovanja za ovu oblast.

Nakon zvaničnog programa otvaranja Izložbe, održana je vrlo posećena tribina na temu delovanja struke u uslovima nepostojanja neposredne zakonske regulative.

Diskusiju je obeležilo učešće gotovo svih prisutni, a obuhvaćene su oblasti obrazovanja, saradnje sa drugim strukama, vidljivosti Struke u javnosti. Podržana je inicijativa da se pripremi osnivanje regionalnog odbora Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije.

Događaj je medijski propraćen iznad svih očekivanja.

thumb_123456

altaltalt6Wikipedia: Year 6 (VI) was a common year starting on Friday (link will display the full calendar) of the Julian calendar.