Pejzažni arhitekti i arhitekti zajedno na feng shui seminaru

Uvodni Feng Shui seminar održan je u Beogradu, 18. i 19. novembra 2016. u organizaciji Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije, Inženjerske komore Srbije i Instituta za Italijansku kulturu.

Seminar o uticaju drevne kineske umetnosti na životnu sredinu, pohađala je grupa srpskih arhitekata i pejzažnih arhitekata koji su pratili seminar sa velikim entuzijazmom i radoznalošću za orijentalnom vizijom odnosa između prostora, prirodnih ili stvorenih elemenata, i ljudi koji ih nastanjuju.

Italijanski arhitekta, Karlo Reineri iz Torina, strastveni pobornik Feng Shuia, koji proučava i primenjuje principe ove filozofije u svojim projektima preko dvadeset pet godina, održao je veoma uspešan seminar pod nazivom «Oblikovanje eksterijera i enterijera po principima kineske filozofije FENG SHUI».

Prisutni pejzažni arhitekti i arhitekti su istražili principe Tao filozofije koji se odnose na korišćenje vitalne životne energije kako bi se stvorili uslovi za skladan život u našim gradovima i domovima.

Na kraju drugog dana seminara, koristeći lepo vreme, polaznici su obišli nekoliko beogradskih parkova, i analizirali ih iz specifičnog ugla Feng Shui discipline.