Učešće PUPA-e u manifestaciji BINA

Izložba radova i instalacija „Pejzažna arhitektura i grad – oseti razliku„: šetnja od Slavije do Čuburskog parka

U organizaciji PUPA-e u subotu, 4. jula 2009. u Makenzijevoj ulici na Vračaru od 14h do 17h studenti Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta u Beogradu predstaviće svoje radove i instalacije na temu „Pejzažna arhitektura i grad – oseti razliku„, u okviru ovogodišnje BINA-e (Beogradske internacionalne nedelje arhitekture).

Predstavljeni radovi i instalacije se bave višečulnom percepcijom prostora kroz delovanje pejzažne arhitekture u urbanom okruženju.

Studenti imaju za cilj da ukažu na značaj pejzažne arhitekture u životu gradskog stanovnika u različitim aspektima i nivoima  delovanja pejzažne arhitekture – sociološkom, ekološkom, estetskom, funkcionalnom, kulturološkom, kao i da pokažu da je u današnjem načinu življenja pejzažna arhitektura potreba, a ne luksuz.

Izložba je interaktivnog karaktera i šetnjom  provodi  posetioce ulice kroz različite aspekte delovanja  pejzažne arhitekture na njihova čula kao i na svakodnevne životne aktivnosti. Građani će moći da, bučni i zagađeni ulični ambijent, na kratko zamene prostorom u kojem se urbano i prirodno medjusobno prepliću i dopunjuju. Imaće priliku da pokažu šta je to što im u gradu nedostaje, a najmlađi sugrađani će kroz igru moći da se stave u ulogu pejzažnog arhitekte i kreiraju sopstveni pejzaž.