II Stručni skup – Pejzažna arhitektura i adaptacija na klimatske promene

II Stručni skup iz oblasti pejzažne arhitekture – na temu Pejzažna arhitektura i adaptacija na klimatske promene,  biće održan 14. i 15. marta 2024. godine, u Domu inženjera ‘Nikola Tesla’ (Beograd, Kneza Miloša 9). Skup organizuje Bašta Biro i Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije uz podršku sponzora skupa ACO građevinski elementi d.o.o.
Cilj manifestacije je unapređenje svesti o mogućnostima i prednostima rešenja koja nudi pejzažna aritektura, kao i profesionalna razmena iskustava i znanja na dobrobit kako pejzažnih arhitekata, tako i kolega srodnih struka.
Tokom skupa će biti predstavljeni stručni radovi, planovi, strategije, projekti i izvedeni objekti pejzažne arhitekture ili srodnih struka u kojima su istraživani, planirani, projektovani ili praktično realizovana bio-tehnička rešenja adatpacije na klimatske promene. Primeri aktivnosti iz oblasti urbane ekologije, urbanog i suburbanog šumarstva, očuvanja biodiverziteta kao osnove stabilnosti ekosistema, pošumljavanja, selekcije rezilijentnijih taksona flore a posebno dendroflore, rekultivacije, renaturalizacije, revitalizacije, remedijacije, zaštite staništa ugroženih i zaštićenih vrsta flore i faune, upravljanja atmosferskim vodama, sakupljanja kišnice, koncepta “Sponge city (Sunđer-grad)”, smanjenje količine gasova staklene bašte, upotreba solarne i drugih inovativnih vidova energije, zelene gradnje, kao i novih tehnologija u parternom uređenju i uređenju predela od najmanjih do najvećih razmera delovanja, kako u Srbiji, tako i u svetu.
PROGRAM 14. MARTA
PROGRAM 15. MARTA
Propozicije ućešća i visine kotizacije možete pogledati na:  II Strucni skup Kotizacije – cenovnik
Skup će biti medijski ispraćen a postojaće i mogućnost on-line praćenja.
Ukoliko niste učestovali na prošlogodišnjem I STRUČNOM SKUPU, na našem sajtu možete pogledati Izvestaj-strucni-skup-2023
Sa poštovanjem,
Bašta biro, i Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije uz podršku ACO građevinski elementi