ОДРЖАН ДРУГИ ТРЕНИНГ

„Комуникације на друштвеним мрежама, медијима и односи са јавношћу“ била је тема другог Тренинга у оквиру Програма подршке цивилним друштвима за заштиту животне средине и одрживи развој заједница „Снажно зелено“, у организацији Беорадске отворене школе (БОШ), а уз подршку Европске уније. Тренинг је одржан 1. јула 2022. године у Хотелу М, а конципиран је као разговор са стручњацима из области комуникација, у мањим групама, формираним према процени комуникацијских потреба подржаних организација. Удружењу пејзажних архитеката Србије и Центру за унапређење животне средине, као стручњак и ментор током израде Пројекта, додељен је Реља Дерета.

Циљ другог тренинга је био покретање дискусије о значају унапређења комуникацијских вештина у пројектима, иницијативама и активностима цивилних друштава која се баве питањима екологије, кроз различите канале (друштвене мреже, медије) који представаљају актуелна средстава информисања данашњице, а који привлаче пажњу све већег броја грађана.

Први део тренинга односио се на упознавање са начинима комуникације присутних организација са својим циљним групама, издвајању једне циљне групе са којом се препознаје потреба за побољшањем комуникације и дефинисање циљева за њено достизање. Током другог дела тренинга присутни представници су упућени да за потребе својих организација и потреме пројеката дефинишу планове по питању комуникације у наредном периоду, активности које ће спроводити, канале које ће користити, као и изазове које желе да превазиђу.

 

Пројекат “Зелена инфраструктура у компакт граду – еколошки индекс као инструмент отпорности на климатске промене” се спроводи у оквиру пројекта Београдске отворене школе „Зелени инкубатор“, уз финансијску подршку Европске уније и Фондације Фридрих Еберт. Садржај ове странице нужно не одражава ставове донатора ни Београдске отворене школе, и за њега је искључиво одговорно Удружење пејзажних архитеката Србије (УПАС).